Serpil Çakır 'Erkek Kulübünde Siyaset'i anlatacak

Kıraathane'de 'Erkek Kulübünde Siyaset' konuşması: Serpil Çakır, Meclis'te kadın olmayı anlatacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kıraathane İstanbul Edebiyat Evi'nde kadın konuşmaları programı kapsamında 9 Ocak Perşembe akşamı, tarihçi ve siyaset bilimci Serpil Çakır 'Erkek Kulübünde Siyaset' kitabını anlatacak. Çakır bu çalışmasında, Meclis’te dört dönem kadın milletvekilleriyle yapılan sözlü tarih görüşmelerini odağa alarak, kadın siyasetçilerin partileriyle, seçmenle ve aileleriyle ilişkilerini inceliyor.

Katılımcılar, Kıraathane ekibinden yazar Nilüfer Kuyaş’ın moderatörlüğünde Serpil Çakır’la bu çalışmasının ayrıntılarını,  kadınların siyaset yaparken karşılaştıkları ayrımcılığı ve bu ayrımcılığın nasıl aşılabileceğini konuşacak.

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde siyaset bilimi profesörü olan Serpil Çakır'ın, 'Türkiye’de Kadın Parlamenterler','Cumhuriyetin Öncü Kadınları' gibi sözlü tarih çalışmaları, kadın tarihi, feminist tarih yazımı, toplumsal cinsiyet ve politika üzerinde çeşitli yayınları ve  'Erkek Kulübünde Siyaset',  'Osmanlı Kadın Hareketi' adlı kitapları bulunuyor. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)