'İkinci tecavüz': Kıbrıs'ta 12 kişinin cinsel saldırısına uğradığını söyleyen İngiliz kadına hapis cezası verildi

Kıbrıs'ta 12 kişinin cinsel saldırısını polise şikayet ettikten sonra 'yalan beyan' gerekçesiyle suçlu bulunan İngiliz kadına şimdi de hapis cezası verildi. Mahkeme salonu önünde toplanan protestocular 'kurbanı suçlamanın ikinci tecavüz olduğu' tepkisini gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kıbrıs'ın Ayia Napa kasabasında 12 kişinin cinsel saldırısını şikayet ettikten sonra 'yalan beyan' gerekçesiyle suçlu bulunan İngiltere vatandaşı 19 yaşındaki kadına üç yıl ertelemeli dört ay hapis ve 148 euro dava masrafı ödeme cezası verildi.

Çoğunluğu kadın bir grup protestocu, mahkeme salonu dışında İngiliz kadına destek vermek için gösteri düzenledi. Yaklaşık 150 kişilik bir grup, 'kurbanı suçlamanın ikinci tecavüz olduğunu' ve 'Kıbrıs adaletinden utanç duyduklarını' söyledi.

19 yaşındaki kadın, Kıbrıs'ın güneyindeki Aya Napa kasabasında yaşları 16 ile 18 arasında değişen 12 İsraillinin cinsel saldırısına uğradığını söylemiş ancak sonra şikayetini geri çekmişti. Genç kadın şikayetini baskı altında geri çektiğini söylemişti.

İngiliz kadının ailesi ve avukatları sonuca itiraz etti. İngiliz kamu yayın kuruluşu BBC'ye konuşan ancak adı gizli tutulan anne, kızının başına gelenlerin 'münferit bir vaka' olduğuna inanmadığını söyledi.

İngiliz Dışişleri Bakanlığı ise yaptığı açıklamada, olaya ilişkin 'derin kaygı' duyduklarını ve konuyu Rum makamlarıyla görüşeceklerini bildirdi. İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab, Rum yönetimini bu konuda doğru olanı yapmaya çağırmış ve açıklanacak cezanın da takipçisi olacaklarını söylemişti.

Öte yandan İngiliz turistin Kıbrıs Rum kesiminde tecavüz davasında suçlu bulunmasına tepki olarak İngiltere'de boykot kampanyası başlatıldı. Twitter’da #BoycottCyprus etiketiyle başlatılan kampanyada on binlerce mesaj paylaşıldı. (DIŞ HABERLER/AA)