Model Shanina Shaik: Ten rengim yüzünden dışlandım

Shanina Shaik, ten rengi yüzünden ayrımcılığa uğradığını açıkladı: Uzun süre dışlandım.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Son yılların dikkat çeken modelleri arasında yer alan Shanina Shaik, ten rengi yüzünden birçok yerden geri çevrildiğini ileri sürdü. Shaik, birçok ajansın önyargılı olduğunu ifade etti.

Birçok kez Victoria's Secret defilelerine de çıkan 28 yaşındaki Shaik, mesleğine başlarken ten rengi yüzünden birçok ajansın kendisini geri çevirdiğini ileri sürdü. Harper's Bazaar Arabia dergisine konuşan Shaik, "Görüntümün farklı olduğunu bu yüzden de asla model olamayacağımı söylediler bana. Hatta asla podyuma çıkamayacağımı da eklediler. Müşteriler, ajanslar... Hep aynı şeyi söylediler" dedi.

'AVRUPA'DA GERİ ÇEVRİLDİM' 

Shaik, seçmelere katıldığını ama istediği işi alamadığını belirtti. Shaik, ten rengi yüzünden uzun süre dışlandığını söyleyerek, sektörün aradan geçen zamanda çok da fazla değişmediğini ileri sürdü. Shaik "Avrupa'da seçmelere gittiğimi ve ten rengim yüzünden geri çevrildiğimi hatırlıyorum" diye konuştu.

Avustralya doğumlu olan Shanina Shaik'in babası Hanif Shaik Suudi Arabistan ve Pakistan melezi. Annesi Kim Shaik ise Litvanyalı.