Dilek İmamoğlu, kadın şoför adaylarını ziyaret etti

İETT'de göreve başlamak için eğitim alan kadın şoför adaylarını ziyaret eden Dilek İmamoğlu, "Bu kadar becerikli, güzel ve istekli kadınları bir arada görmek beni çok mutlu etti. Toplumsal cinsiyet eşitliği açısından da çok önemli bir adım. Bunun devamı gelecek" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu, otobüs şoförlüğü için eğitim alan kadınları ziyaret etti.

Ziyaretin videosunu Twitter hesabından paylaşan Dilek İmamoğlu, "İETT'de çalışacak kadın şoför adaylarını eğitim alanlarında ziyaret ettim. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin bu güzel örnekleri İstanbul'da artacak; tüm kadın şoförlere başarılar dilerim" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, ziyarette kadın şoför adaylarını desteklediğini söyledi. İmamoğlu, "Kadınlara uygun iş mantığından artık çıkıp işe göre, işe uygun insan seçimi yapmaya başlamamız gerekiyor. Ben çok mutlu oldum. Bu kadar becerikli, güzel ve istekli kadınları bir arada görmek beni çok mutlu etti" dedi.

Kadın şoför alımının İETT tarihinde ilk olduğunu dile getiren İmamoğlu, "İETT tarihinde bir ilk yaşanıyor. Toplumsal cinsiyet eşitliği açısından da çok önemli bir adım. Bunun devamı gelecek. Benim de bindiğim otobüsün şoförünün kadın olmasını tercih ederim. Yolcular çok mutlu ve huzurlu seyahat edeceklerdir kesinlikle" diye konuştu.

Şoför adaylarından Feraye Belge ise "Heyecanımız hâlâ devam ediyor. Bu eğitimi de hakkıyla tamamlayıp trafikte görevimizi almaya başlayacağız" dedi.

Ayşe Kurt, "Bu meslek sadece erkek mesleği değil. Biz bu yüzden buradayız" derken, Hacer Özcan da "Gururluyuz, mutluyuz. Başaracağız Allah'ın izniyle" şeklinde konuştu. (HABER MERKEZİ)