'Peşindeki Tecavüzcü'yü söyleyen kadınlara suçlama

Şili'de Las Tesis tarafından yapılan danslı protestoyu gerçekleştiren kadınların Kadıköy'deki eylemini polis zor kullanarak dağıttı. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu avukatlarından İpek Bozkurt’un aktardığı bilgiye göre gözaltına alınan kadınlara sıralanan suç ithamları şunlar: 2911’e muhalefet (Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu), Cumhurbaşkanlığına hakaret, TCK 301 (Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin Kurum ve Organlarını Aşağılama Suçu)

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şili’de başlayan ve tüm dünyaya yayılan dansa eşlik eden sözler "Suç bende değil, her neredeysem ne giydiysem suç bende değil: Tecavüzcü sensin” diye başlıyor. Şarkının İspanyolca ismi “Un Violador En Tu Camino.” (Peşindeki tecavüzcü)

Şili’de feminist örgüt Las Tesis kadın cinayetlerini, cinsel saldırı ve istismar olaylarını ettikleri bir dansla protesto etmiş ve o dans tüm dünyada hızla yayılmıştı. Kadın Meclisleri'nin çağrısıyla, Türkiye’de de kadınlar 8 Aralık Pazar günü İstanbul Kadıköy İskelesi'nde bir araya gelerek gösteri düzenledi. Yüzlerce kadın, Şili'de ve dünyanın diğer yerlerinde olduğu gibi "Suç bende değil her nerdeysem, ne giydiysem suç bende değil” diyerek dans etti.

Gösteri devam ederken, polis kadınlara kanunsuz eylem yaptıklarına dair anonsta bulundu ve eyleme son vermelerini istedi. Buna karşılık kadınlar “Kadınları değil katilleri engelle” sloganları attı. Polis kadınları zor kullanarak dağıtmaya çalıştı. Saldırı esnasında Nisa Kör, Seda Elhan Barbaros, Ayşen Ece Kavas, Yaprak Okatalı, Fidan Ataselim ve Sevda Yeniköylü gözaltına alındı.

Suç unsuru olarak değerlendirilen şarkı sözleri: “Tecavüzcü sensin, öldüren sensin, polisler, hakimler devlet ve başkan.”

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu avukatlarından İpek Bozkurt’un aktardığı bilgiye göre gözaltına alınan kadınlara sıralanan suç ithamları; 2911’e muhalefet (Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu), Cumhurbaşkanlığına hakaret, TCK 301 (Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin Kurum ve Organlarını Aşağılama Suçu)

***

İstanbul Kadıköy'de kadınların eylemine polis saldırdı. Eylemde Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Temsilcisi Fidan Ataselim gözaltına alındı.

Şili'de feminist örgüt Las Tesis kadın cinayetlerini, cinsel saldırı ve istismar olaylarını ettikleri bir dansla protesto etmişti ve o dans tüm dünyada hızla yayılmıştı. Kadıköy'de de kadınlar bugün aynı dansı yaptı. Polis kadınlara kanunsuz eylem yaptıklarına dair anonsta bulundu ve eyleme son vermelerini istedi. Kadınlar 'Kadınları değil katilleri engelle' sloganları attı. Polis kadınları zor kullanarak dağıtmaya çalıştı ve çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. (HABER MERKEZİ)