Hindistan’da veterinere cinsel saldırıda bulunup yakarak öldüren 4 zanlı öldürüldü

Hindistan'ın Haydarabad kentinde, bir veterinere cinsel saldırıda bulunup yaktıkları iddiasıyla gözaltına alınan zanlılar polis gözetimindeyken öldürüldü. Yetkililer, zanlıların kaçmaya çalıştığını, bunun üzerine polisin ateş ettiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hindistan polisi Haydarabad kentinde geçen hafta bir veterinere cinsel saldırıda bulunup öldürmekle suçlanan dört erkeği yargılamadan öldürdü. Karakolda gözaltında tutulan zanlılar cuma gününün erken saatlerinde cinayeti nasıl işlediklerini göstermeleri için polis tarafından olay yerine götürülmüştü.

Emniyet yetkilileri, zanlıların orada polislerin silahlarını çalmaya ve kaçmaya çalıştıklarını, bunun üzerine polisin ateş açtığını söyledi. Olayda iki polisin de yaralandığı açıklandı. 27 yaşındaki maktulün yanmış cesedi geçen hafta Perşembe günü bulunmuş, olay ülke genelinde protestolara yol açmıştı.

Sosyal medyada ise tepkiler ikiye bölünmüş durumda. Bazı Facebook ve Twitter kullanıcıları 'adaletin sağlandığını' öne sürerken, bazıları ise zanlıların öldürülmesini sorguladı.

Polis reformlarının mimarı, emekli polis Prakash Sing, güvenlik görevlilerini eleştirdi: "Zanlılar olay yerine götürülürken daha fazla güvenlik önlemi alınmalıydı. "Elleri kelepçelenmeli, etrafları sarılmalı ve üzerleri aranmalıydı. Polis dikkatsiz davranırsa bu tip şeyler yaşanabilir."

NE OLMUŞTU?

Veteriner, çarşamba günü yerel saatle 18.00'de doktora gitmek üzere motosikletiyle evden çıktı. Daha sonra ailesini telefonla arayan kadın, lastiğinin patladığını, bir kamyon şoförünün kendisine yardım etmeyi teklif ettiğini, bir kara yolu gişesi yakınlarında beklediğini söyledi. Yakınlarının bu konuşmadan sonra kadınla iletişime geçme girişimleri bir sonuç vermedi.

Maktulün cesedi Perşembe sabahı bir sütçü tarafından bir üst geçidin altında, yakılmış bir halde bulundu. Polis yetkilileri, veterinerin öldürülmeden birden fazla kişinin cinsel saldırısına uğradığını açıklamıştı.