İstismar davasında avukattan tehdit gibi savunma: Ardahan'da aşiret var

Çocuklarını istismara maruz bırakmakla yargılanan sanığın avukatı duruşmada, "Ardahan’da aşireti var, eğer sanık hakkında olumsuz bir karar çıkacak olursa bu çok büyük bir facia olur" ifadelerini kullandı. Anne, tehdit edildiklerini açıkladı. Sanık 50 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Bakırköy Adliyesi 9. Ağır Ceza Mahkemesinde, 5 yaşındaki ikiz kız çocuklarını istismar ettiği iddiasıyla yargılanan baba Murat Aydın hakkında açılan davanın karar duruşması görüldü. Duruşmaya sanık avukatı skandal bir savunmaya imza attı.

Evrensel'den Eylem Nazlıer'in haberine göre, Kızları N.A. ve B.A.’yı istismara bırakan baba Murat Aydın hakkında toplamda 50 yıl hapis cezası verildi. Karar duruşmasında sanığın avukatı şunları söyledi:

'BEN KAFAMA SIKARIM, KENDİMİ KÖPRÜDEN ATARIM'

"Çocukların yaşı itibarıyla bakıldığında soruşturma aşamasında mağdur çocuklar tarafından verildiği söylenen beyanların dile getirilmesi mümkün değildir. Eğer böyle bir beyanda bulunacak herhangi bir çocuk var ise ben kafama sıkarım. Gerekirse kendimi köprüden de atarım. Müşteki, sanığa duyduğu öfke ve kin nedeniyle sanık hakkında bu çirkin iddialarda bulunmuştur. Oysaki olay öncesi aralarındaki telefon yazışmalarında birbirlerine yönelik aşk ve sevgi içeren söylemde bulunduğu görülecektir. Bir gün sonrasında bu iddiayı dile getirmek dünyanın hiçbir yerinde görülmeyecek olaydır. Bu bir rüya, hayali dava niteliğindedir. Sanığın Ardahan’da aşireti vardır, eğer sanık hakkında olumsuz bir karar çıkacak olursa bu çok büyük bir faciaya neden olur."

DİĞER İKİ ÇOCUĞU İÇİN DE DAVA AÇILDI

Öte yandan baba Murat Aydın’ın cezaevine girdikten sonra 6 ve 9 yaşındaki diğer iki çocuğunu da istismar ettiği ortaya çıktı. Babalarının kendilerini istismar ettiğini anne Y. A.’ya anlatan iki çocuk hakkında açılan dava ise 18 Aralık'ta Bakırköy 7.Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

ANNE Y.A.: GEREKENİ ZAMANINDA YAPMADIM, ÇOCUKLARIMA İNANMADIM

Dava sonrası konuştuğumuz Anne Y. A., kendisinin ve çocuklarının can güvenliği olmadığını söyledi. Anne şöyle konuştu: "Beni tehdit ediyorlar. Ben kendi canımdan korkmuyor da çocuklarıma zarar vermelerinden korkuyorum. Can güvenliğimiz yok. Bundan sonra tek istediğim çocuklarımla birlikte huzur içinde yaşamak. Çocuklarımın yaşadıklarını onların hafızalarından silmek, unutturmak istiyorum. Bu adamın da en ağır cezayı almasını istiyorum, başkalarının canını yakmasın. Ben yapmam gerekeni zamanında yapmadım. Çocuklarıma inanmadım. Bir baba yapmaz bunu dedim. Herkes evlatlarına inansın, ben meleklerime gözümle gördüğüm zamana kadar inanmadım." (Kaynak: Evrensel)