Şilili feministlerin danslı protestosu İstanbul'da da yapıldı

Las Tesis'in dansı dünyaya yayıldı. Protesto bugün İstanbul'da da düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şili'deki kadınların kadın cinayetlerini, cinsel saldırı ve istismar olaylarını protesto ettiği danslı protestoyu Sosyalist Kadınlar Meclisi (SKM) İstanbul'a da taşıdı.

Feminist örgüt Las Tesis'in 25 Kasım'da Şili Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Bakanlığı önünde düzenlediği danslı protesto dünyanın çeşitli kentlerine yayıldı. Fransa, İspanya ve çeşitli ülkelerde benzerleri yapılan danslı protesto, kadın örgütleri tarafından İstanbul'da da düzenlendi.

SKM üyeleri Kadıköy’de bulunan Süreyya Operası’nda bir araya gelerek Las Tesis’in bestelediği şu sözlerle dans etti: “Hayır dersem hayır, ısrar edemezsin. Ne istersem giyerim taciz edemezsin. Tacize hayır.”

Danstan sonra kadınlara seslenen SKM İstanbul Sözcüsü Ezgi Bahçeci, Şili’de kadınların 25 Kasım’da kadına yönelik şiddete, tecavüze ve cinayetlere karşı danslı protesto gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, “Biz de İstanbul’daki kadınlar olarak, onların sesine ses vermek istedik. Siz de ses verdiğiniz için teşekkür ederiz” dedi. (HABER MERKEZİ)