HSK, Ayşe Tuba Arslan cinayetindeki ihmaller için inceleme başlattı

HSK, Ayşe Tuba Arslan'ın 23 kez suç duyurusunda bulunduğu eşi tarafından öldürülmesindeki ihmalleri araştırmak için inceleme izni verdi. HSK Başkanvekili Mehmet Yılmaz, "İnceleme sonucunda ihmali görülen kamu görevlileri hakkında gereğine tevessül olunacağını ve sonucun kamuoyu ile paylaşılacağı"nı söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski eşinin saldırısı sonucu hayatını kaybeden Ayşe Tuba Arslan'ın ölümünde ihmal olduğu iddiaları üzerine Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), inceleme başlattı.

Eskişehir'de yaşayan Ayşe Tuba Arslan, eşi Yalçın Özalpay'dan şiddet gördüğü için ilk kez 14 Eylül 2018’de şikayetçi oldu. Bu süreçten eşinden boşanan Arslan, şiddetin sürmesi nedeniyle toplam 23 kez suç duyurusunda bulundu.

Geçtiğimiz 11 Ekim'de Yalçın Özalpay'ın satırlı saldırısına uğrayan Ayşe Tuba Arslan, 24 Kasım günü tedavi gördüğü hastanede öldü.

Arslan, Eskişehir Aile Mahkemesi'ne verdiği son dilekçede "Defalarca şikayet etmeme rağmen hiçbir sonuç alamadım, uzaklaştırmam olduğu halde. Benim bu, Yalçın Özalpay isimli şahısla ilgili başvurmadığım hukuki işlem kalmadı. Bu şahıstan ölüm tehdidi alıyorum. Benim ölümüm gerçekleşince mi bana yardım edeceksiniz" demişti.

Kadın cinayetinde ihmal: 23 kez suç duyurusunda bulunmuşKadın cinayetinde ihmal: 23 kez suç duyurusunda bulunmuş

HSK Başkanvekili ve 2'nci Daire Başkanı Mehmet Yılmaz, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, konuyla ilgili inceleme başlatıldığını aktardı.

Yılmaz, paylaşımında "HSK olarak söz konusu hususun incelenmesi için gerekli izin verilmiş, inceleme sonucunda ihmali görülen kamu görevlileri hakkında gereğine tevessül olunacağı ve sonucun yine kamuoyu ile paylaşılacağı hususu saygı ile duyurulur" ifadelerine yer verdi. (HABER MERKEZİ)