Asit saldırısına uğrayan Berfin Özek'in avukatı: Sanık serbest kalabilir

Hatay'da Berfin Özek'in yüzüne asit atarak saldırıda bulunan sanık Ozan Çeltik'in yargılandığı davanın ikinci duruşması görüldü. Özek'in avukatı mütalaada "kasten yaralama" suçlaması yöneltilmesi nedeniyle sanığın bir sonraki duruşmada tahliye edilmesinin mümkün olabileceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hatay'ın İskenderun ilçesinde, 19 yaşındaki Berfin Özek'in yüzüne asit atarak sağ gözünü kaybetmesine ve yüzünün yanmasına neden olan sanık Ozan Çeltik'in "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan müebbet hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın ikinci duruşması görüldü. Duruşmadan sonra açıklama yapan Özek'in avukatı Mehtap Sert, mütalaanın "kasten yaralama" suçundan istendiğini, bu sebeple bir sonraki duruşmada sanığın tahliye edilmesinin mümkün olabileceğini söyledi.

İskenderun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya Berfin Özek ilk kez katılırken, annesi Zeynep, babası Yaşar ve ağabeyi Barış Özek ile CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin ile bazı kadın platformlarının temsilcileri salonda hazır bulundu. Berfin Özek duruşma sonrası ağlayarak "Gerçekten kolay şeyler değildi" dedi.

Sanık Ozan Çeltik'in tutuklu bulunduğu Osmaniye 1 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldığı duruşmada, sanık avukatı suç vasfının değişme ihtimaline karşı süre istedi.

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 7 Ocak'a erteledi.

DURUŞMA SAVCISI: ÖLDÜRME KASTI YOK

Duruşma sonrası konuşan Özek'in avukatı Mehtap Sert ise eksik hususlarla ilgili beklentilerinin olduğunu söyledi.

Mütalaada cezanın "kasten yaralama" suçundan istendiğini belirten Sert, "İddiayı düzenleyen savcı yüze kezzap dökülmesini kasten öldürmeye teşebbüs suçu olarak nitelendirmişti. Kadına şiddet dosyasında olması gereken de buydu sonuçta kadının hayatını karartan miktarda bir kimyasal söz konusuydu. Ancak şimdi iddia makamı, kimyasal ağza dökülmediği için öldürme kastının olmadığına dair bir değerlendirme yaptı" açıklamasında bulundu.

'KASTEN ADAM ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜS SUÇUNDAN YARGILANMALI'

Mehtap Sert, "Berfin'in yüzüne asit atan sanık Ozan Çeltik hakkında kasten adam yaralama hükmü verilirse bu durumda alacağı ceza 1 yıldan 3 yıla kadar olabileceği için gelecek mahkemede serbest kalması gündeme gelmesi mümkün olabilir, yaptığı yanına kâr kalabilir. Biz kasten adam öldürmeye teşebbüsten cezalandırılmasını istiyoruz" dedi.

Gelen raporlarda, sanığın o saatlerde olay yerinde olduğunun netleştiğini ifade eden Sert, "Mütalaa kasten yaralama suçundan istendi. Bu durumda alacağı ceza kasten öldürmeyle aynı olmayacağı için 1 yıldan 3 yıla diye başlayan bir kanun maddesi. Üstten ceza verilse bile sanığın hükümle birlikte tahliye olması ve sokağa çıkıp hayatına devam etmesinin doğuracağı sonuçlar olacak. Tabi ki hakimin ne vereceği belli değil bu sadece savcılık makamının mütalaası" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Hatay'ın İskenderun ilçesinde yaşayan Berfin Özek, 15 Ocak'ta Buluttepe Mahallesi'ndeki evine giderken asitli saldırıya uğramış, saldırgan Ozan Çeltik tutuklanmıştı. Asit etkisiyle yüzünün büyük kısmı yanan Özek'in sağ gözünde tamamen, sol gözünde ise kısmen görme kaybı oluşmuştu.

Berfin Özek 6 Eylül'de mahkemede verdiği ifadesinde sanığın eski sevgilisi olduğunu, gördüğü şiddet ve tehdit yüzünden ayrıldıklarını söylemişti. Özek ifadesinde, sanığın olayı planlamış olduğunu ve kendisini öldürmeye çalıştığını düşündüğünü söylemiş, sanığın herhangi bir indirim yapılmadan en üst hadden cezalandırılmasını talep etmişti. (DUVAR-AA)