'Gökçen Şişman’ın sesini duydun mu?'

Maltepe Babil Kültür Merkezi, Beşçeşmeler Meydanı’nda sergilediği enstalasyonla (yerleştirme) kadın cinayetlerine dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü için kadın cinayetlerine dikkat çeken bir enstalasyon hazırlayan Maltepe Babil Kültür Merkezi Başkanı akademisyen İnci Şenel, “O kadınlar öldürülmeseydi aramızda olacaktı” dedi.

Beşçeşmeler Meydanı’nda öldürülen kadınları simgeleyen kadın ayakkabıları ve kadınların hikayesini anlatan dövizler koyuldu. Şenel, “Türkiye’de her yıl yüzlerce kadın en yakınındaki eşleri, babaları, kardeşleri, sevgilileri olan erkekler tarafından öldürülüyor” diye konuştu.

.

Hikayesi anlatılan kadınlardan biri de 20 yaşında öldürülen Gökçen Şişman’dı. “20 yaşındaki Gökçen Şişman, Çorum’da boşanmak istediği Selim Şişman tarafından otomobilde ateşli silahla öldürüldü. Gökçen sığınma evinden yeni çıkmıştı. 14 yaşındayken aile baskısıyla akrabası olan tutuklu sanık Selim Şişman ile önce imam nikahıyla yaşını doldurması üzerine de resmi nikahla evlendirildiği belirtildi. Evliliğinden beş ve iki yaşlarında iki çocuğu vardı. Sesini duydun mu?”

Enstalasyon çalışması 25 Kasım Pazartesi akşamına kadar Beşçeşmeler Meydanı’nda ziyaret edilebilecek.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun raporuna göre Türkiye’de 2018 yılında 440 kadın öldürülürdü. 2019 yılının ilk on ayında ise 383 kadın katledildi. (HABER MERKEZİ)