Cinsel şiddet davasında hakimden avukata: Siz burada olduğunuz için öfkeliyim

İki yıl önce Kınalı Ada’da yaşandığı iddia edilen tecavüz dosyasının 3. duruşması bugün (5 Kasım) İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme başkanı mağdur avukatına “Siz burda olduğunuz için öfkeliyim, burada günde yüz kişiye bakıyorum ben” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 2 yıl önce Kınalı Ada’da yaşandığı iddia edilen tecavüz dosyasının 3. duruşması bugün (5 Kasım) İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Aile Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği davaya müdahil olma talebinde bulundu. Duruşmaya destek için gelen kadınlar salon önünde uzun süre bekledi. 10:50’de başlaması gereken duruşma 12:30'a sarktı.

Sanık avukatının duruşmanın kapalı görülmesi yönündeki talebine mağdur avukatı Rozerin Seda Kip itiraz etti. Ancak mahkeme, duruşmanın kapalı görülmesi yönünde karar alarak salonundaki izleyicileri dışarı çıkardı.

Cinsel saldırı davasında sonucu görüntüler belirleyecekCinsel saldırı davasında sonucu görüntüler belirleyecek

Mağdur avukatı Rozerin Seda Kip duruşma sonrasında yaptığı açıklamada, duruşmada yaşananları, “Öncesinde beraat mütaalası verilmişti. Dosyaya yeni deliller sunacaktım ama savcı mütaalasını tutuklama yönünde değiştirdi. Haliyle karşı taraf şaşırdı. Mahkeme duruşmanın aleni yapılması talebimizle ilgili bir karar vermedi. Taleplerimi dikkate almanız gerekiyor, dedim. Hakim, “Çıkar mısınız?” dedi. ‘Niye bu kadar öfkelisiniz?’ dedim. ‘Siz burda olduğunuz için öfkeliyim, burada günde yüz kişiye bakıyorum ben’ dedi. ‘Bilgisayar ekranı kapattığı için yüzünüzü bile göremiyorum. Meslektaşımsınız, saygılı olun lütfen’ dedim.” şeklinde özetledi.

Mahkeme, sanık müdafine mütalaaya karşı ve esas hakkındaki savunmasını savunması için gelecek celseye kadar süre verilmesine, delillerin toplanmış olması, sanığın duruşmaları takip etmesi ve kaçma şüphesini uyandıran somut olguların bulunmayışı sebebiyle tutuklama talebinin reddine karar verdi.

Bir sonraki duruşma tarihi 20 Kasım 2019, saat 10:00 olarak belirlendi.