Nusret Cihan Rafi cinayetinde 16 kişi idam cezasına çarptırıldı

Bangladeş'te, dünyayı ayağa kaldıran kadın cinayeti davası sonuçlandı: Medrese müdürünün cinsel saldırısını ifşa edince gaz yağıyla yakılarak katledilen 19 yaşındaki Nusret Cihan Rafi'yi öldürmekle suçlanan 16 kişi idam cezasına çarptırıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bangladeş'te, 19 yaşındaki Nusret Cihan Rafi'nin medrese müdürünü kendisine cinsel saldırıda bulunmakla suçladıktan sonra yakılarak öldürülmesine ilişkin dava sonuçlandı. Dünya çapında infial yaratan, ülkede kadın hakları savunucularını sokağa döken davada, aralarında kadınların da bulunduğu 16 kişi idam cezasına çarptırıldı.

Bangladeş’te bir medresede öğrenci olan Nusret, müdürün kendisini odasına çağırarak cinsel saldırıda bulunduğunu, ailesini de arkasına alarak polise şikâyet etmişti. Bundan iki hafta sonra, medresede üzerine gaz yağı dökülmüş, bedeni ateşe verilmişti.

EN HIZLI SONUÇLANAN DAVALARDAN BİRİ OLDU

Nusret'in ölümü ülkede bir dizi protestoyu beraberinde getirdi. Bangladeş'te, genellikle sonuçlanması yıllar süren cinsel taciz davaları arasından en hızlı sonuçlanan davalardan biri oldu. Savcı Hafez Ahmed gazetecilere 'Bangladeş'te kimsenin cinayetten kurtulamayacağını kanıtladığını' söyledi.

Soruşturma sürecindeyse, Nusret'in hem kendi sınıf arkadaşları hem de medresede söz sahibi kişiler tarafından susturulmak istendiği ortaya çıktı. Medresenin müdürü de, idam cezasına çarptırılanlar arasında bulunuyor. Müdürle birlikte tutuklanan, Awami League Partisi'nin yerel liderleri olan diğer iki öğretmen de suçlu bulundu.

Bir dizi yerel polis de, Nusret'în cinayetine intihar süsü vermekle suçlanan hükümlülerle iş birliği yapmakla suçlanıyor. Yerel basının aktardığına göre, şikayet ve soruşturma süresince Nusret'in yanında olan ailesi ise mart ayından beri polis korumasına alındı. (DIŞ HABERLER)

Medresede cinsel saldırıyı şikâyet etti, yakılarak öldürüldüMedresede cinsel saldırıyı şikâyet etti, yakılarak öldürüldü

Rafi cinayetinde 16 kişi yargılanacakRafi cinayetinde 16 kişi yargılanacak