MAKÜ'de tacizle suçlanan hoca atıldı

YÖK Yüksek Disiplin Kurulu, öğrencilere tacizde bulunduğu iddia edilen Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi öğretim görevlisi M.Ö.T.'nin kamu görevinden çıkarılmasına karar verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yükseköğretim Kurulu (YÖK) , Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'ndeki kadın öğrencilere taciz iddiasıyla gündeme gelen öğretim görevlisi M.Ö.T.'nin kamu görevinden çıkarılmasına karar verildi.

YÖK Yüksek Disiplin Kurulu'nun bugünkü toplantısında, MAKÜ'den iletilen dosyanın da içerisinde yer aldığı farklı üniversitelerden 14 taciz iddiası görüşüldü. Medyaya yansıyan MAKÜ'deki öğretim görevlisinin öğrencilere cinsel tacizde bulunduğuna ilişkin dosya incelendi, ilgili kişinin sözlü savunması alındı. Toplantıda, MAKÜ'deki öğretim görevlisine yönelik, üniversitenin Kurul'a yaptığı "kamu görevinden çıkarma teklifi" uygun bulundu.

NE OLMUŞTU?

Üniversitede öğrenci olduğunu söyleyen bir kadın Twitter kullanıcısı “Uzun zamandır bu psikolojinin yarattığı hisle yaşayamıyorum. Mehmet Akif Üniversitesi'ndeki öğretim üyelerinden 2 kişi, ben de dahil çoğu kadın öğrenciye taciz ve tecavüz girişiminde bulunmuştur” mesajını paylaşmıştı.

Taciz ve tecavüz girişimi iddialarının sosyal medyada yayılmasının ardından MAKÜ Rektörlüğü soruşturma başlatmış ve yapılan yazılı açıklamada, 5 Mart 2019 tarihinde konuyla ilgili disiplin soruşturması açıldığı ve söz konusu öğretim görevlisinin ‘kamu görevinden çıkarılma' cezası ile YÖK´e bildirildiği belirtilmişti. (HABER MERKEZİ)

Etiketler taciz YÖK MAKÜ