Ege Üniversitesi’nden taciz açıklaması: Tedbirler geliştirilecek

İzmir'de Ege Üniversitesi'nin kampüsü içerisinde gerçekleşen taciz olayının ardından üniversite senatosu açıklama yaparak, "Asla kabul edilemez talihsiz olaydan büyük bir üzüntü duymaktayız" dedi. Açıklamada, güvenlik tedbirlerini artırılacağı ifade edildi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Ege Üniversitesi Senatosu kampüsleri içerisinde meydana gelen cinsel taciz olayının ardından açıklama yayınladı. Üniversite yönetiminin gerekli önlemleri aldığını belirten senato 24 saat esasına göre güvenlik uygulamalarını geliştirerek devam edeceklerini beyan etti. Ege Üniversitesi’nin güvenlik birimlerinin olaya müdahale ettiğini ve zanlının polise teslim edilerek ceza alması için gerekli talimatın verildiği bilgisi aktarıldı.

Açıklamada, "Asla kabul edilemez talihsiz olaydan büyük bir üzüntü duymaktayız" ifadeleri kullanılarak olayın nasıl gerçekleştiği anlatıldı. Metinde, "Güvenlik birimlerimize telefonla gelen ihbar üzerine motorize ekiplerimiz,“1 dakika” içinde söz konusu bölgeye giderek şüpheliyi etkisiz hale getirmiştir. Akabinde polise bilgi verilerek şüpheli polis ekiplerine teslim edilmiştir. Yargıya intikal eden konuyu yakından takip eden hukuk birimimize, şüphelinin en ağır cezayı alması için ne gerekiyorsa yapılması yönünde talimat verilmiştir. Ayrıca mağdur öğrencimiz ve ailesiyle de görüşülerek her anlamda yanlarında olduğumuz ifade edilmiştir. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da öğrencilerimiz ile akademik ve idari personelimizin huzur ve güven ortamında eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürebilmeleri için 24 saat esasına göre güvenlik uygulamalarımızı geliştirerek devam edeceğiz" ifadeleri yer aldı.

NE OLMUŞTU?

Ege Üniversitesi içinde bulunan 'Kredi ve Yurtlar Kurumu Kız Öğrenci Yurdu' yakınlarında önceki gün bir taciz olayı yaşanmıştı. Kampüste bir kadının Aykut Y. isimli bir erkek tarafından cinsel tacize uğramasının ardından üniversiteli kadınlar rektöre ve üniversite yönetimine karşı sosyal medya kampanyası ve bir de video hazırlamıştı. (DUVAR)