Emine Bulut davasına çok sayıda kadın örgütü ve baro müdahil olacak

Emine Bulut’un 10 yaşındaki kızının gözleri önünde eski eşi Fedai Varan tarafından öldürülmesine ilişkin davanın ilk duruşması 9 Ekim’de Kırıkkale’de görülecek. Bulut’un avukatı Turgay Özcan, Varan’ın “Kötü hayat yaşardı” şeklinde bilindik bir savunma yaptığını belirterek, “Öldürmenin mazereti olmaz. Bu savunmaya meydan vermeyeceğiz” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Kırıkkale’de eski eşini 10 yaşındaki kızının gözleri önünde bıçaklayarak öldüren Fedai Varan 50 gün sonra hakim karşısına çıkacak. ‘Tasarlayarak ve canavarca hisle öldürme’ suçundan ‘ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası’ talebiyle yargılanacak Fedai Varan’ın duruşması 9 Ekim Çarşamba günü saat 09.00’da Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

EMİNE’NİN KATİLİNİ ÖZEL TUTTUĞU AVUKAT SAVUNACAK

Bıçaklandığı sırada “Ölmek istemiyorum” diye seslenen, 10 yaşındaki kızının “Anne lütfen ölme” haykırışları ile hafızalara kazınan Emine Bulut cinayeti davasını Türkiye’nin dört bir yanından kadın örgütleri ve barolar da izleyecek. Kadın örgütleri ve barolardan çok sayıda müdahillik talebi nedeniyle adliyede büyük yoğunluk yaşandığını anlatan Emine Bulut’un avukatı Turgay Özcan, “Emine Bulut’u ekibimizden 5 avukat arkadaşımız ile savunacağız. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın da Emine Bulut’un kızını korumak amacıyla adına vekaleti var” dedi. Özcan, birçok avukatın savunmayı reddettiği katil zanlısı Fedai Varan’ı ise özel olarak tuttuğu avukatın savunacağını söyledi.

BİLDİK SAVUNMA, “KÖTÜ HAYAT YAŞARDI”

Fedai Varan’ın ‘ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası’ istemi ile yargılanacağını dile getiren Özcan, Bulut’un katili Varan’ın kendini kurtarmak için çok bilindik bir yola başvurduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu:

“Aslında dosya hakkında şu an konuşmak istemiyorum. Duruşma sonrası ilk elden açıklayacağım. Ama ana hatları ile karşı tarafının ipe sapa gelmez savunmaları var; “kötü hayat yaşadı” diyor. Emine Bulut hakkında o kadar çok iftira atıp, kötü şeyler söylemiş ki, kabul edilir şeyler değil. Ölen kişi kendini savunamaz. Avukatları olarak biz elimizdeki verilere göre savunmamızı yapacağız. Öldürmenin hiçbir şekilde mazereti olamaz. Kendisini böyle savunmasına meydan vermeyeceğiz. Emine Bulut’u öldürmek için kızını kullanıyor. Buluşmayı kızın üzerinden kurup eski eşini öldürüyor.”

DEDE VE ANNEANNE VASİ TAYİNİ İÇİN BAŞVURDU

Emine Bulut’un kızının şu anda dede ve anneannesi ile yaşadığını belirten Özcan, “Herkes çok destek oluyor. İyi olmaya çalışıyor. Dede ve anneanne torunları için Kırıkkale 1. Hukuk Mahkemesi’ne başvurarak vasi tayini istedi. Bu gerçekleştiği zaman Emine Bulut’un kızı adına da şikayette bulunacağız. Varan hakkında Emine Bulut’un anne, baba ve kardeşi sonuna kadar şikayetçi” dedi.

İDDİANAMEDE NELER YER ALDI?

İddianamede, Fedai Varan eşinin ve ailesinin çocuğuyla görüşmesini engellediğini, olay günü de eski eşi Emine Bulut’a yeniden evlenmek istediğini söylediğini, bunun üzerine çocuğun velayetinin kendisine verilmesini istediğini ve aralarında tartışma çıktığını anlattı. Varan, Emine Bulut’un kızı ile birlikte şikayetçi olmak için karakola gittiğini, dönüşte caddede yeniden karşılaştıklarını ve konuşmak istediğini ancak Bulut’un kendisine “Şerefsizle işim olmaz” dediğini ve kendini kaybettiğini söyledi.

TANIK İFADELERİ KATİL ZANLISINI YALANLIYOR

İddianamede yer alan tanık ifadeleri ise katil zanlısı Varan’ı yalanlıyor. Tanıklar, Fedai Varan’ın agresif bir tutumla Emine Bulut ile tartıştığını, Bulut’un ise eski eşini sakinleştirmeye çalıştığını ifade ettiler. Varan’ın Bulut’u bıçakladıktan sonra “Çocuğumu göstermiyor, kahpeyi öldürdüm; herkes duysun” diye şeklinde bağırdığı da tanık ifadelerine yansıdı. Annesinin babası tarafından öldürüldüğü olaya şahit olan 10 yaşındaki F.B.B ise ifadesinde annesinin babası ile görüşmesine engel olmadığını, istediği zaman görüştüğünü söyledi.

ÖLDÜRMEDEN ÖNCE “GİDER PAŞA GİBİ YATARIM” DİYE MESAJ ATMIŞ

İddianamede, şüphelinin çocuğuyla görüştürülmediği iddiasının yerinde olmadığı, Emine Bulut’un Varan’a yönelik herhangi bir hakaretinin bulunmadığı, şüphelinin eylemini tahrik altında işlenmiş gibi göstermek amacıyla bu şekilde beyanda bulunduğu ve itibar edilmemesi gerektiği ifade edildi. Fedai Varan’ın ilk buluştuklarında yaşanan tartışma sonucu kızını da alıp karakola giden Emine Bulut’a Whatsapp üzerinden “Gider paşa gibi yatarım Emine, hiç sıkıntı değil. Ne olacaksa olsun gider yatarım” mesajı attığı kaydedildi. Yapılan yargılama neticesinde Varan hakkında ceza indirimi uygulanmaması, canavarca hisle tasarlayarak adam öldürme suçundan cezalandırılması talep edildi.

Etiketler dava kadın emine bulut