Kadın taraftar için İran'a heyet

İran'da kadın taraftar Seher Hudayari'nin tribünden maç izlemek için tutuklanınca kendini yakmasının ardından FIFA ülkeye bir heyet gönderme kararı aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - FIFA, 10 Ekim'de oynanacak İran-Kamboçya Dünya Kupası elemeleri maçını tribünden kadınların izlemesine izin verilip verilmediğini gözlemlemek üzere Tahran'a bir heyet gönderecek.

Eski Fransız futbolcu Youri Djorkaeff de heyette olacağını açıkladı. Djorkaeff, "İran şu anda sıcak gündem ve ben de 10 Ekim'de orada olmak üzere hazırlanıyorum" dedi. Djorkaeff, FIFA'nın Orta Doğu'da kadınların futbola katılımını artırma amacındaki kurumunun başına geçen hafta geçti.

İranlı kadın taraftar Seher Hudayari bir maçı tribünden izlemek istediği için tutuklanması üzerine 1 Eylül'de İslam Devrim Mahkemesi önünde üzerine benzin dökerek kendini yaktı. Hayatını kaybeden Hudayari yargılanmayı bekliyordu. Bunun üzerine İran'ın uluslararası müsabakalardan men edilmesi yönünde çağrılar oldu. 1979 devriminden beri İran'da kadınların maçlara gitmesi yasak. İran'da sadece belirli sayıda kadına milli maçları izleme izni veriliyor. (Euronews)

Etiketler futbol İran FİFA