Müzeyyen Boylu cinayetinde ilk duruşma: Sanık suçlamaları çürütmeye çalıştı

Diyarbakır'da avukat Müzeyyen Boylu’yu çocuklarının gözü önünde öldüren Mesut Issı’nın yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü. Kadın örgütlerinin ve Diyarbakır Barosu'nun takipçisi olacağını açıkladı davada sanık Mesut Issı "kasten öldürme" suçlamasını çürütmeye çalıştı. Mahkeme heyeti, duruşmayı 4 Kasım 2019'a erteledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Diyarbakır’da boşanma aşamasında olan Avukat Müzeyyen Boylu’yu 19 Mayıs 2019 tarihinde öldüren Mesut Issı hakim karşısına çıktı. Mesut Issı'nın “Kasten tasarlayarak ve canavarca hisle eziyet çektirerek öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılandığı dava, sanığın tutukluluğunun devamına karar verilerek 4 Kasım 2019'a ertelendi.

KADIN ÖRGÜTLERİ DAVANIN TAKİPÇİSİ 

Duruşmaya Müzeyyen Boylu’nun ailesi, Diyarbakır Barosu Kadın Hakları İzleme ve Uygulama Merkezi, İzmir, Adana, Ankara, Edirne, Kocaeli, İstanbul, Urfa, Batman, Sinop, Kırklareli ve Mersin Baroları başta olmak üzere çok sayıda ilden avukatlar katıldı. Ayrıca HDP milletvekilleri, İHD, TİHV, Diyarbakır Tabip Odası, Özgür Kadın Hareketi (TJA), Rosa Kadın Derneği yanı sıra birçok kadın örgütü de davayı takip etti.

.

Sanık Mesut Issı, iddianamedeki ifadesinde Müzeyyen Boylu’nun kendisine hakaret ettiğini iddia etmişti. Mahkemede ise, kendisi hakkında çıkan haberlerin psikolojisini bozduğunu söyleyen Issı, susma hakkını kullandı. Issı gerekli psikolojik tedaviyi gördükten sonra ifade vereceğini söyledi.

Sanık avukatı ise Müzeyyen Boylu'nun ölüm nedeninin boşanma davası nedeniyle olmadığını savunarak "kasten öldürme" suçlamasını çürütmeye çalıştı.

KADIN ÖRGÜTLERİNİN DAVAYA KATILIM TALEBİ REDDEDİLDİ

Mahkeme heyeti, Türkiye Barolar Birliği, çeşitli illerden katılan barolar ve kadın örgütlerinin davaya müdahil olma talebini "Müzeyyen Boylu avukat olduğu için öldürülmedi ve talep edenler suçtan zarar görme koşulunu yerine getirmedi" gerekçesiyle reddederken Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın katılma talebini kabul etti.

Sanığın tutukluluk haline devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı 4 Kasım 2019'a erteledi. (Kaynak: Ekmek ve Gül)