Delhi'de dedikodu yüzünden hamile kadına saldırdılar

Çocuk kaçırma iddialarının WhatsApp üzerinden hızla yayılıp şiddet olaylarına yol açtığı Hindistan'da son olarak hamile bir kadın saldırıya uğradı. Ülkede geçen ay da kendi torununu kaçırdığı iddiasıyla bir kadına saldırı düzenlenmişti. Polis, sosyal medyadan yayılan bu tür dedikodulara inanılmamasını istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hindistan'ın başkenti Delhi'de, 'çocuk kaçırdığı' dedikodusunun yayılması nedeniyle hamile bir kadın sladırıya uğradı. Polis, 25 yaşındaki kadının hastaneye kaldırıldığını ve durumunun iyi olduğunu, üç kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, adı açıklanmayan kadın etrafı bir grup tarafından sarılmış halde görülüyor. Bu kişiler kadını çocuk kaçırmakla suçlayıp dövmeye başladı.

Hindistan'da son dönemde sosyal medya veya WhatsApp üzerinden yayılan söylentiler nedeniyle çok sayıda benzer vaka görülüyor. Uttar Pradeş eyaletinde sadece geçen ay 46 çocuk kaçırma iddiasının polise bildirildiği belirtilirken, Emniyet Müdürü Om Prakash Singh bu vakaların hiçbirinde somut kanıt bulunamadığını söyledi. Singh, "Halka bu tür dedikodulara inanmama çağrısı yapıyoruz" diyerek, şüphe duyulan vakalarda kendilerine başvurulmasını istedi.

Gaziabad bölgesinde de benzer söylentilerin dolaşımda olduğu, bir kadının 'ten rengi farklı olduğu için' torunu ile sokakta gezerken saldırıya uğradığı belirtildi. (DIŞ HABERLER)