Emine Bulut cinayetine tepki yağıyor

Fedai Varan'ın eski eşi Emine Bulut'u öldürmesi sosyal medyada gündem oldu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da konuyla ilgili açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kırıkkale'de Fedai Varan'ın eski eşi Emine Bulut öldürmesi tüm Türkiye'de gündem oldu. Bulut'un öldürülmesine çok sayıda kişi tepki gösterirken sosyal medyada da #EmineBulut ve #Ölmekİstemiyorum etiketleri açıldı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da konuyla ilgili açıklama yaparak Emine Bulut'un kızının bakanlığın psikologlarının gözetiminde olduğu belirtildi. Yapılan açıklamada, "Cinayeti gerçekleştiren kişinin en ağır cezayı alması için Bakanlık Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz kanalı ile de davaya müdahil olunacaktır. Davaya soruşturma ve kovuşturma aşamasında müdahil olunması için dilekçe verilmiş olup konu ile ilgili iki Hukuk Müşaviri görevlendirilmiştir" denildi.

'ARAŞTIRMA KOMİSYONU KURALIM'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen ise, "Emine Bulut cinayeti bir kadın cinayetidir. Ölmek istemeyen bir kadının feryadını, hayatı boyunca o anları unutmayacak çocuğun yalvarışını tüm Türkiye izledi. Bu feryat, bu çığlık sadece Temmuz ayında öldürülen 31 kadının çığlığıydı. Emine Bulut cinayetini izlerken kadının boşanma hakkına engel olmaya çalışanları, kadın cinayetleri abartılıyor diyenleri, kadın cinayetlerini azaltan sözleşme ve kanunları ortadan kaldırmak isteyenleri aklınıza getirin. Cinayetlerle gerçekten mücadele etmek istiyorsak kadına karşı her türlü ayrımcılığı sonlandırmak; kadının boşanma hakkını, kadın özgürlüğünü savunmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, “İnsanlığın utandığı böyle vahşetlerin bir daha yaşanmaması en büyük gayretimiz olacaktır” dedi ve Meclis'te Araştırma Komisyonu kurulmasını istedi.

KULÜPLERDEN DE TEPKİ GELDİ

Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor başta olmak üzere çok sayıda spor kulübü sosyal medya hesaplarından yaşanan cinayeti sert bir şekilde kınadı.

Galatasaray Kulübünün paylaşımında, "Hayattan koparılan bir kadın daha olmasın diye sessiz kalmayacağız. Yaşanan bu vahşet son olsun, kadın cinayetleri son bulsun!" ifadelerine yer verildi. Fenerbahçe Kulübünün sosyal medyasından paylaşılan mesajda, "Yaşanan bu vahşete sessiz kalmıyoruz! Failinin en ağır ceza ile yargılanmasını, toplumumuzda kadın cinayetlerinin artık son bulmasını diliyoruz!" denildi.

Beşiktaş Kulübü de konuyla ilgili, "Bu vahşete karşı sessiz kalmıyoruz! Kadın cinayetlerinin son bulmasını, faillerin en ağır cezalarla yargılanmasını diliyoruz. Alışmayacağız, susmayacağız!" paylaşımı yaptı. Trabzonspor Kulübünün sosyal medya hesabında paylaşılan mesajda ise "Kadın cinayetleri karşısında sessiz kalmayacağız. Bu vahşet artık son bulsun" denildi. (HABER MERKEZİ)

Eski eşi, Emine Bulut'u çocuğunun yanında katlettiEski eşi, Emine Bulut'u çocuğunun yanında katletti

Sanatçılardan Emine Bulut cinayetine tepki: Kutsal olan aile değil insan yaşamıdırSanatçılardan Emine Bulut cinayetine tepki: Kutsal olan aile değil insan yaşamıdır