Eşinin mezarını ziyaret eden Tunç'a soruşturma: Kutsal görevimden geri adım attıramazlar

Sokağa çıkma yasaklarında eşini ve kayınbiraderini kaybeden Güler Tunç'a savcılık tarafından soruşturma açıldı. Soruşturmanın gerekçesi ise Tunç'un, eşi Orhan ve kayınbiraderi Mehmet Tunç'un mezarını ziyaret etmek... Hakkında açılan soruşturmalara tepki gösteren Tunç, "Dünyaya geldiği gün babasını katlettikleri sembol olan Bêkesin annesiyim. Mezarları da ziyaret ederim, halkımın en acı günlerinde yanlarında da olurum" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şırnak'ın Cizre ilçesinde sokağa çıkma yasakları sırasında kamuoyunda 'vahşet bodrumları' olarak bilinen bodrum katında öldürülen eşi Orhan Tunç ve kayınbiraderi Mehmet Tunç'un mezarlarını ziyaret eden Güler Tunç hakkında soruşturma başlatıldı. Sokağa çıkma yasaklarından sonra Tunç, yedi kez savcılığa ifadeye çağrıldı. Tunç, hakkında açılan soruşturmalarla ilgili, "Kutsal görevimden baskılarıyla geri adım attıramazlar" ifadelerini kullandı.

SAVCILIĞA GÖRE 'SUÇU VE SUÇLUYU' ÖVMÜŞ!

Güler Tunç, Ramazan Bayramı öncesinde mezarlığa giderek eşi Orhan ve kayınbiraderi Mehmet Tunç'un kabrini ziyaret etti. Ziyaretten aylar sonra Tunç'a Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Soruşturma gerekçesi ise ‘suçu ve suçluyu övmek’.

Tunç hakkında bugüne kadar toplam 7 kez Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma açıldı. Şimdi bir de eşinin ve kayınbiraderinin mezarını ziyaret ettiği için soruşturma başlatılmasına tepki gösteriyor: “Dini ve insani görevlerimizi yerine getirmemize hep engel oldular. Halkımızın en önemli geleneklerinden biri olan bayram öncesi ziyaretlere dahi tahammül etmiyorlar. Bu durum halkın değer ve geleneklerine karşı ne kadar düşmanca yaklaşıldığının göstergesidir. Seçim sürecinde 7 defa ifadeye çağrıldım. İfadeye her gidişimde psikolojik baskı yaptılar.”

'SORUŞTURMALARLA MESAJ VERİLİYOR'

Aynı zamanda HDP Cizre İlçe Eşbaşkanı olan Tunç, bu soruşturmalarla kendisine bir mesaj verildiğini düşünüyor. Tunç bu durumu da şöyle anlatıyor: “Aslında yapmak istedikleri psikolojik olarak siyaset alanıma müdahale etmek. Yapılan tüm baskı ve zorbalığa karşı hiçbir zaman boyun eğmedik. Biz bu tür soruşturmaların yabancısı değiliz. Örneğin Hacı Lokman Birlik'in babası öz evladının cenaze törenine katıldığı için hakkında soruşturma açılmıştı. Bu baskılar mücadelemize asla engel olmayacaktır, irademizi daha çok büyütüyoruz.”

'BASKILARLA GERİ ADIM ATTIRAMAZLAR'

Tunç, her zaman mezarlık ziyaretinde bulunacağını söyleyerek şöyle devam etti: “Siyasi bir partinin ilçe eşbaşkanıyım, bu halkın bir temsilcisiyim. Dünyaya geldiği gün babasını katlettikleri sembol olan Bêkesin annesiyim. Ben mezarları da ziyaret ederim, halkımın en acı günlerinde yanlarında da olurum. Beni vicdani olan kutsal görevimden baskılarıyla geri adım attıramazlar.”

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM)'nde görülen Cizre duruşmasını eleştiren Tunç son olarak şunları söyledi: “Orhan 4 yıl önce Cudi mahallesine gitmek istediğinde yolda yaralanmıştı. O dönem Orhan için AİHM'e başvuruda bulunduk. Ne yazık ki AİHM hiçbir tedbir kararı almadı. 4 yıl sonra AİHM mahkemeye katılmamızı istedi. Aslında orada da AİHM'in vermiş olduğu karar bizi şaşırtmamıştı. AİHM aslında yapılan zulmü kabul ederek, 'Biz bu suçu kabul ettik. Siz daha çok katliam yapabilirsiniz' mesajı vermişti. Ama biz bu davanın takipçisi olacağız. Adalet arayışımız ne olursa olsun devam edecek.”