Boşanma mücadelesi AYM'ye de taşınacak

Beş yıldır boşanma davası sonuçlanmayınca Adana Adliyesi önünde eyleme başlayan Meryem Karalök, eşinin üç çocuklarını öldürmekle tehdit ettiğini söyledi. Karalök'e destek veren Mor Dayanışma, davanın Anayasa Mahkemesi'ne de taşınacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şiddet gördüğü eşinden bir türlü boşanamayınca Adana Adliyesi önünde eylemini sürdüren Meryem Karalök, eşinin üç çocuğunu öldürmekte tehdit ettiğini söyledi. Karalök, kadınların desteğiyle boşanmak için Anayasa Mahkemesi'ne başvuracak.

17 yıllık evlilikleri boyunca sistematik şiddet gördüğünü söylediği eşi Cerrah Karalök’ten boşanamadığı için 5 yıl önce Adana 7’nci Aile Mahkemesinde dava açtı. Mahkemenin "davalının bir kusurunu ispat edememesi" gerekçesiyle talebini reddettiği Meryem Karalök, boşanmak için mücadele ediyor. Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre, Adana Adliyesi 1 Nolu Ek Hizmet Binası önünde protestosunu sürdüren Karalök, kadınların desteğiyle boşanmak için Anayasa Mahkemesine başvuracak.

'ÇOCUKLARIMI ÖLDÜRMEKLE TEHDİT ETTİ'

Karalök, "Diğer öldürülen kadınlar gibi sokakta eşim tarafından öldürülmek istemiyorum" dedi. Karalök, eşinin üç kızını öldürmekle kendisini tehdit ettiğini söyleyerek, "Çocuklarımla ben aylarca bir battaniyenin içerisinde yattık. Bunları kimse bilmiyor. 1 yıl panik butonu kullandım, neden? O zaman bu butonu niye verdiler? Tehdit aldığımı biliyorlar. Şu an anlatamadığım tüm konular Adana 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ifadelerimde var” dedi.

'BENİ BU ADAMDAN KURTARIN'

Kendisine iftira atıldığını belirten Karalök, "Yetkililere sesleniyorum; sesimi duyun, beni bu adamdan kurtarın. Hala tehdit etmeye devam ediyor. Şimdi ailemi kışkırtıyor. 3 çocuğuma bakıyorum. Yıllardır temizliğe gidiyorum. Bunu bile bile iftira atıyor. Artık bıktım usandım. Ölmekten bile korkmaz oldum. Ama ölümüm bu adamın elinden olmasın, ecelimle olsun istiyorum. Bu adamı görmek istemiyorum, bu davanın bitmesini istiyorum" diye konuştu.

'TÜM KADINLARIN DAVASI'

Karalök'ün davasını 2 yıldır takip ettiklerini söyleyen Mor Dayanışma Üyesi Pelin Çiçek, Karalök'ün boşanması için mücadele ettiklerini dile getirdi. "Bu süre zarfında adaletin nasıl yanlı ve kadınların aleyhine işlediğine bir kez daha tanıklık etmiş olduk" diyen Çiçek, kadınlar bir araya gelip mücadele verdiklerinde kazanım elde edebileceğini vurguladı. Çiçek şöyle konuştu: "Biz kadınlar birlikte güçleniyoruz. Meryem'in davasının boşanmayla sonuçlanması hem bir farkındalık yaratacak hem de kadınlara cesaret verecek. Bize dayatılan baskılara karşı çıktığımız zaman nasıl kazanım elde edebileceğimizin bir örneği olacak. Şimdi davayı Anayasa Mahkemesi'ne taşıyacağımız bir sürecin içerisine giriyoruz. Bu sadece Meryem'in davası değil hakları yok sayılan, baskıya ve şiddete maruz kalan tüm kadınların davası. Bu davanın kazanımı tüm kadınların kazanımına dönüşecek. Tüm kadınları dayanışmaya ve bu davaya sahip çıkmaya çağırıyoruz." (HABER MERKEZİ)