Boşanabilmek için eylem yapmaya başladı

Eşinden şiddet gördüğü iddiası ile boşanmak istedi. Ancak mahkeme Meryem K.'nın talebini geri çevirdi. Şimdi can güvenliği için adliye önünde eylem yapıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Meryem K. şiddet gördüğünü iddia ettiği eşinden boşanmayı başaramayınca adliye önünde eylem yapmaya başladı. Meryem K. "Dünya kadar kadın ölüyor, haksızlık bu. Beni katil mi edecekler." dedi.

Görüntü: sendika.org

Adana'da şiddet gördüğü gerekçesiyle boşanmak isteyen Meryem K.'nın talebi yerel mahkeme tarafından kabul edilmedi. Üst mahkemeye yaptığı itiraz da reddedilen Meryem K. bu kez adliye önünde eylem yapmaya başladı. Meryem K. "Sevmediğim için boşanamaz mıyım? Sevmiyorum, istemiyorum. Yargıtay’da da aynısını söyledim. Buradaki karar veren hakime sesleniyorum. Bana bağladığı 300 TL’lik nafakayı sadece bir ay kendisi alsın bakalım nasıl geçinecek? Çocuğunun masrafını, evinin kirasını, elektriğini, suyunu bu parayla nasıl ödeyecek? Benim çalışarak aldığım evde o adam oturuyor, kira bile ödemiyor. Bana bağladıkları 300 TL’lik nafaka ile çocuklarımla beni kaldırıp sokağa atıyorlar. Dünya kadar kadın ölüyor, haksızlık bu. Beni katil mi edecekler. Ya ben bu adamı öldüreceğim ya da burada üstüme benzin döküp adliyenin önünde kendimi öldüreceğim. O adamın elinden ölmek istemiyorum." dedi. (HABER MERKEZİ)