Berfin'e asitle saldıran sanık ilk kez hakim karşısına çıktı

Berfin Özek’e asitli saldırıda bulunan sanık Casim Ozan Çeltik ilk kez hakim karşısına çıktı. Mahkeme Casim Ozan Çeltik'in tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 3 Eylül'e erteledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Hatay’ın İskenderun ilçesinde 19 yaşındaki Berfin Özek'in yüzüne asit türünden sıvı döken sanık Casim Ozan Çeltik'in ağırlaştırılmış müebbet istemiyle yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü. Çeltik iddiaları reddederken, duruşma 3 Eylül'e ertelendi.

Berfin Özek’in yüzüne asitli saldırıda bulunarak yüzünü tamamen yakan Casim Ozan Çeltik hakkında açılan davanın ilk duruşması İskenderun 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanık Çeltik, tanıklar ve avukatlarıyla Berfin’in avukatı katıldı. Berfin, Bodrum'da bir özel hastanede tedavi gördüğü ve sağlık durumunun SEGBİS bağlantısına uygun olmadığı için duruşmaya katılamadı. Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada savunma yapan sanık Casim Ozan Çeltik üzerine atılı suçlamayı reddedip, suçsuz olduğunu ileri sürdü. Casim Ozan Çeltik, beraat ve tahliyesini istedi.

'KASTEN ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜS' SUÇUNDAN YARGILANIYOR

Casim Ozan Çeltik, yakınlarından oluşan tanıkların, daha önce verdikleri ifadeyi polis baskısında verdiklerini ileri sürüp ifadelerini yalanladı. Bunun üzerine Berfin’in avukatları tanıkların yalan beyan verdiklerini belirtip suç duyurusunda bulunmak istedi. Bu talep mahkeme heyetince kabul edilmedi. Sanığın avukatı ise suçun vasfının değişebileceğini savunarak, "Yakıcı ve yanıcı maddenin hayati tehlike geçirebilecek şey değil. Suçun vasfı değişebilir. Müvekkilimin tahliye edilmesi gerekiyor" dedi. Berfin’in annesi Meryem Özek sanık hakkında şikayetçi olduğunu belirterek, dosyaya katılma talebinde bulundu.

İddia makamı, Casim Ozan Çeltik'in "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan tutukluluk halinin devamına, tanıklar hakkında da çelişkili beyanları nedeniyle suç duyurusunda bulunulmasını istedi.

DURUŞMA 3 EYLÜL'E ERTELENDİ 

Mahkeme heyeti, tanıklar hakkında istenen suç duyurusunun reddine, sanığın tutukluluğunun devamına karar vererek dosyadaki eksikliklerin giderilmesi üzere duruşmayı 3 Eylül'e erteledi. Heyet, ayrıca Çalışma, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın davaya müdahil olması talebini de onayladı.

İSKENDERUN KADIN PLATFORMU: DAVANIN TAKİPÇİSİYİZ

Duruşma sonrası İskenderun Kadın Platformu üyesi kadınlar, adliye önünde açıklama yaptı. Berfin’in tedavi gördüğü için duruşmaya katılamadığını belirten avukatı Mehtap Sert, kadın dayanışmasının önemine değindi. Mehtap Sert şöyle konuştu: "Bu duruşmada hazırlık aşamasında dinlenen tanıklar dinlendi ve tanıkların tümü beyanlarını değiştirdiler. Doğal olarak mahkeme heyeti de tanıkların bu beyanlarına itibar etmedi. Biz tüm katılan vekilleri olarak tanıklar hakkında suç duyurusunda bulunulmasını talep ettik. Cumhuriyet savcısı da bizim bu talebimiz doğrultusunda beyanda bulundu ama mahkeme kendisi suç duyurusunda bulunma yetkisini ret olarak kullandı. Ama biz bu işin takipçisiyiz. Tanıklar hakkında yarın suç duyurusunda bulunacağız, yalancı tanıklıktan dolayı."

Berfin’in annesi Zeynep Özek ise, sanığın en ağır cezayı almasını istedi. (Kaynak: Jinnews)