Hamileyken vurulan kadın bebeğinin ölümüne sebep olmakla suçlanıyor

ABD'nin Alabama eyaletinde bir kadına 5 aylık hamileyken bir kavga sırasında bebeğinin ölümüne sebebiyet verdiği gerekçesiyle dava açıldı. Suçlamaların haksız olduğunu söyleyen kadın hakları savunucuları kadının "ölüme sebebiyetle yargılanmaması gerektiğini" söylüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- ABD'nin Alabama eyaletinde, bir kavga sırasında karnından vurularak 5 aylık bebeğini kaybeden kadın hakkında, doğmamış bebeğinin ölümüne sebebiyet vermek suçundan dava açıldı. 27 yaşındaki Marshae Jones adlı kadın kavgayı başlatan kişi olduğu gerekçesiyle gözaltına alınmıştı.

Jones'u vuran 23 yaşındaki Ebony Jemison ise, geçen Aralık'ta yaşandığı belirtilen olayda ceza almadı. Jemison hakkında da ölüme sebebiyet vermek suçundan iddianame hazırlanmış ancak jüri bunu reddettiği için dava düşmüştü.

Polis yetkililere göre, Jones ile Jameson arasında bir mağazanın önünde bebeğin babasının kim olduğu konusunda kavga çıktı. Jameson, Jones'u karnından vurdu. Jones düşük yaptı.

'BEBEĞİNİN HAYATINI TEHLİKEYE ATTI'

Polis Jones'un kavgayı başlatan kişi olarak bebeğinin hayatını tehlikeye attığını Jameson'ın kendisini savunmak zorunda kaldığını söylüyor.

Pleasant Grove polisinden Danny Reid, "Buradaki tek gerçek kurban, doğmamış bebektir. Bebeğin ölümüyle sonuçlanan kavgayı o başlattı ve devam ettirdi. Annesinin korumasına muhtaç olan bebek gereksiz bir şekilde kavganın içine çekildi" dedi.

Çarşamba günü gözaltına alınan Jones, 50 bin dolar kefaleti ödedikten sonra dün tutuksuz yargılanması üzere serbest kaldı.

'SUÇLAMALAR HAKSIZ'

Jemison, Jones hakkındaki suçlamanın haksız olduğunu söyledi, "Ölüme sebebiyet vermekle yargılanmamalı. Sonuçta bebeğini o öldürmedi. Bebeğini tehlikeye atmak gibi bir şeyden yargılanmalı" dedi.

Kadın hakları savunucuları ve kürtajın yasaklanmaması için çaba harcayan seçim hakkı savunucuları, bu davayla eyalette yeni yasalaşan kürtaj karşıtı düzenlemelerin, kürtajın olmadığı durumlarda da kadınları etkileyebileceğini söyledi. (Kaynak: BBC Türkçe)