FIBA Kadınlar Şampiyonası'nda Türkiye İtalya karşısında mağlup oldu

İtalya ile karşılaşan Türkiye A Milli Kadın Basketbol Takımı müsabakayı az farkla kaybetti. Grup maçları devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Letonya ve Sırbistan'ın ortaklaşa düzenlediği 2019 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası'nın ilk gününde sekiz karşılaşma oynandı. Şampiyona'da Türkiye A Milli Kadın Basketbol Takımı da yarıştı. C Grubunda İtalya ile karşı karşıya gelen takım müsabakayı 57-54 kaybetti.

Türkiye-İtalya basketbol takımları Sırbistan'ın Niş şehrindeki Çair Spor Merkezi'nde mücadele etti. Maç sonrası açıklamalar yapan A Milli Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Ceyhun Yıldızoğlu, "Bugün iyi başlayan bizdik, ama maalesef kötü bitirdik" dedi.

Yıldızoğlu, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, İtalya'nın iyi şutörlere sahip olduğunu bildiklerini belirterek, özellikle maçın en skorer ismi Giorgia Sottana'yı durdurmayı başaramadıklarını kaydetti. Hücum ribauntlarında da çok fazla hata yaptıklarını söyleyen Yıldızoğlu, "Bugün iyi başlayan bizdik, ama maalesef kötü bitirdik." ifadesini kullandı.

Aynı gruptaki diğer maçta Macaristan Slovenya'yı 88-84 mağlup etti. A ve B gruplarındaki takımların Letonya'da, C ve D gruplarındaki takımların ise Sırbistan'da mücadele ettiği şampiyonanın ilk gününde oynanan tüm maçların sonuçları şöyle:

A Grubu:

Büyük Britanya: 74 - Letonya: 60

Ukrayna: 77 - İspanya: 95

B Grubu:

İsveç: 67 - Karadağ: 51

Fransa: 74 - Çekya: 61

C Grubu:

Macaristan: 88 - Slovenya: 84

Türkiye: 54 - İtalya: 57

D Grubu:

Rusya: 54 - Belçika: 67

Belarus: 53 - Sırbistan: 55  (HABER MERKEZİ)