Sığınma evine giderken kaçırılan kadının ağabeyi tutuklandı

Sığınma evine giderken alıkonulan kadının ağabeyi tutuklandı. Diğer sanıklar serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Boşanmasını istemeyen aile üyeleri ve evli olduğu İ.S. tarafından seyahat ettiği otobüsten darp edilerek alıkonulan Kadriye Çavuş’un ağabeyi Ahmet Ç. tutuklandı. Ahmet Ç. çıkarıldığı mahkemece 'kasten yaralama ve kişiyi hürriyetten yoksun kılma' suçundan tutuklanırken diğer saldırganlar ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bir turizm firmasıyla yolculuk eden Kadriye Çavuş isimli kadın yolculuk ettiği otobüste, aile üyeleri tarafından diğer yolcuların gözü önünde darp edilerek alıkonulmuştu. Olay, Aksaray Tuana Turistik Tesisleri’nde verilen molanın hemen ardından yaşandı. Verilen molanın ardından saat 16.00 sıralarında yeniden hareket eden otobüsün önü bir süre sonra beyaz bir araç tarafında kesilmişti. Saldırganlar, Kadriye Çavuş'u önünü kestikleri otobüsten darp ederek indirmiş, Çavuş'u sürükleyerek kendi araçlarına bindirmişti. Diğer yolcular tarafından cep telefonu ile kayıt altına alınan olay, sosyal medyada da paylaşıldı.

SIĞINMA EVİNE GİDİYORDU

Olayın ardından Kadriye Çavuş'un evli olduğu erkek tarafından şiddete maruz kaldığı ve boşanma aşamasında olduğu öğrenilmişti. Çavuş'un sığınma evine gitmek için otobüse bindiği, ailesinin ise boşanmaya karşı olduğu da belirtilmişti.

Otobüsteki diğer yolcuların polise yaptığı ihbarın ardından olay yerinden 100 metre uzaklıkta yakalanan Kadriye’nin ağabeyleri olan Ahmet.Ç. ve S.Ç., ablası olan S.E., eniştesi olan E.E., yengesi olan M.Ç. ile eşi olan İ.S. gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan Ahmet Ç., S.Ç, S.E., E.E., M.Ç., İ.S. emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. A.Ç. sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece 'kasten yaralama ve kişiyi hürriyetten yoksun kılma' suçundan tutuklandı. S.Ç., S.E., E.E., M.Ç. ve İ.S. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (Kaynak: Jinnews)