Sığınma evine giden kadını otobüsten kaçırdılar

Ankara-Mersin istikametinde hareket eden Villa Turizm’e ait otobüs Aksaray Tuana Turistik Tesisleri’nde verdiği molanın ardından hareket ederken, bir araç otobüsün önünü kesti ve araçtan inen saldırganlar otobüste bulunan bir kadını darp ederek kaçırdı. İçişleri Bakanı Soylu, şüphelilerin gözaltına alındığı açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şehirlerarası otobüs yolculuğu yapan bir kadın Aksaray’da dinlenme tesisinde, otobüsün hareket edeceği sırada darp edilerek kaçırıldı. Kadının boşanmak istediği, ailesi karşı çıktığı için sığınma evine gitmeye çalıştığı, kaçıranlardan birinin ağabeyi olduğu öne sürüldü. Gazeteci Candaş Tolga Işık, İçişleri Bakanlığı ile görüştüğünü, kaçıranların yakalandığını açıkladı.

İleri Haber'de yer alan habere göre, Ankara-Mersin istikametinde hareket eden Villa Turizm’e ait otobüs Aksaray Tuana Turistik Tesisleri’nde verdiği molanın ardından hareket ederken, 06 BFJ 470 plakalı beyaz bir araç otobüsün önünü kesti ve araçtan inen saldırganlar otobüste bulunan bir kadını darp ederek kaçırdı.

Araçta bulunan yurttaşların müdahalesine rağmen, saldırganlar kadını darp ederek yerlerde sürükledi ve otobüsten indirerek otomobile bindirdi. Araçta bulunan yolcular polise haber verdi. Şehirler arası otobüste kaçırılan kadının isminin Kadriye Çavuş olduğu öğrenildi.

'KADIN GÜVENDE, İKİ KİŞİ GÖZALTINDA'

Gazeteci Candaş Tolga Işık, olayla ilgili sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı: "İçişleri Bakanlığı ile konuştum, şahıslar Aksaray’da yakalanmış. Biri kadının öz ağabeyi! Kadın boşanmak istiyor, ailesi karşı çıkıyor. Kadın bir sığınma evine giderken yolu kesiyorlar. 'Boşanamazsın' diyerek saldırıyorlar. Kadın şu an güvende bu iki şehir teröristi gözaltında!"

Işık'ın paylaşımından yaklaşık 1,5 saat sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter hesabından açıklama yaptı. Şüphelilerin yakalandığını aktaran Soylu, "Trafik ve asayiş birimlerimiz tarafından araca el konulmuş, şahıslar yakalanmıştır. Kadriye Çavuş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri ve emniyet güçlerimizin korumasındadır" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)