Irkçı tacize karşı yumruk attı

Güney Afrika'da siyah kadın milletvekili kendisine ırkçı tacizde bulunan adamı yumrukladı. Adamın kendisine "Sen siyahsın burayı terk et" dediğini aktaran milletvekili kendini korumak için yumrukladığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Güney Afrika'da siyah kadın milletvekili Phumzile van Damme kendisine ırkçı tacizde bulunmaya çalışan adamı savuşturmak için yumruk attığını söyledi.

Demokratik Birlik'ten Milletvekili Phumzile van Damme, beyaz bir kadınla tartışmasının ardından adamın müdahalesiyle karşılaştı. Milletvekili, adamın kendisini kaba bir dille tehdit ettiğini "Sen siyahsın burayı terk et" dediğini söyledi.

Turistlerin uğrak yeri olarak bilinen The V&A Waterfront mekanı yaşananlar için çok üzgün olduğunu açıkladı. The V&A Waterfront, Twitter hesabından olayı "Gerekli olan tarafsızlık, saygı ve empati ile başa çıkamadığımız bu olay yüzünden pişmanlık duyuyoruz" denildi.

'SİYAH OLMAN YÜZÜNDEN'

Damme, supermarkette bir kadınla kavga ettiği sırada olayın yaşandığını, kadının ailesiyle beraber süpermarketin önünde kendisine rahatsız eder bir şekilde baktığını, nedenini sorduğunda "Siyah olman yüzünden" dediğini aktardı.

Kadının yanındaki adamın kendisini tehdit eder bir ses tonuyla konuştuğunu aktaran milletvekili, adama kendini korumak için yumruk attığını söyledi. (DIŞ HABERLER)