Kalp hastası anne 5 engelli çocuğuna bakıyor

Muş'ta bir anne 5 engelli çocuğuna tek başına bakıyor. Kalp hastası annenin 11 çocuğu var.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Muş'un Hasköy ilçesinde geçen yıl eşini kaybeden 11 çocuk annesi kalp hastası Türkan Basım, 5 engelli çocuğuyla yaşam mücadelesi veriyor. Geçen yıl eşi kalp krizi sonucu vefat eden 65 yaşındaki Basım, kas erimesi hastalığı bulunan Yusuf (25), Zehra (20), Esra (20), Muhammed (18) ve Harun'un (14) tüm ihtiyaçlarını tek başına karşılıyor.

Anne Basım, günün büyük bölümünü engelli çocuklarıyla geçirdiğini söyledi.

Basım, "Sabah kalktığımda çocuklarıma kahvaltı hazırlıyorum. Akşama kadar başlarındayım. Hasta oldukları için yürüyemiyorlar. Babaları bir yıl önce vefat etti. 25 yıldır bu çocuklara bakıyorum. Şimdi çocukların maaşları var. Onlara daha iyi bakıyorum. Kalp hastasıyım, ağır kalp ameliyatı geçirdim" dedi.

'AKÜLÜ ARABAM OLSA BAYRAMDA GEZER ŞEKER TOPLARDIM'

Ailenin büyük çocuklarından Şerif Basım ise 5 engelli kardeşinin olduğunu ve arada annesine yardım ettiğini anlattı. Annesinin ömrünü çocuklarına adadığını belirten Basım, şu ifadeleri kullandı:

"Tek bir kişinin kaldırabileceği yük değil. Annem hepsine göğüs germiş, tek başına kardeşlerimin ihtiyaçlarını gideriyor. Elimizden geldiğince anneme yardımcı oluyoruz."

Engelli çocuklardan Harun Basım da "Bir akülü arabam olsaydı bayramda gezer şeker toplardım. Akülü araba istiyorum" diye konuştu. (MUŞ/AA)