İran'da futbol maçını izlemek isteyen kadınlara saldırı

İran'da futbol maçını stadyumda izlemeye çalışan kadınlara güvenlik güçleri saldırdı. Uluslararası Af Örgütü'nün İran araştırmacısı Mansoureh Mills saldırıyı kınayarak, "Bir kez daha İranlı yetkiler kadınlara basit bir futbol sevgisi yüzünden zulmediyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- İran'da, İran ile Suriye arasındaki futbol maçını izlemek için stada girmeye çalışan kadınlar saldırıya uğradı. Uluslararası Af Örgütü'nün İran araştırmacısı Mansoureh Mills saldırı ile ilgili olarak, "Bir kez daha İranlı yetkiler kadınlara basit bir futbol sevgisi yüzünden zulmediyor" dedi.

Kadınlar Dünya Kupası başlamışken, ülkenin başkentinde İran ile Suriye arasındaki maçı izlemeye gelen kadın futbol taraftarlarına güvenlik güçleri saldırdı.

İran'da kadınların futbol maçı izlemesinin yasak olmasına rağmen, İran Futbol Federasyonu kadınların bilet almasını engellemeden maçın biletlerini satışa çıkarmıştı. İranlı kadınların bilet almasının ardından Federasyon ertesi gün hiç bir açıklama yapmadan kadınların bilet alma opsiyonunu engelledi.

'İRANLI KADINLARA FUTBOL SEVGİSİ YÜZÜNDEN ZULMEDİLİYOR'

İranlı kadınların stadyuma girmesi güvenlik kuvvetlerinin şiddetli müdahalesiyle engellenirken Suriyeli kadınların stadyuma girmesine ise izin verildi. Kadınlardan en az ikisi gözaltına alınırken, saldırıya uğrayan kadınların akıbeti ile ilgili henüz net bir bilgiye ulaşılmadı. Olayla ilgili röportaj yapan kadınlar da saldırıya uğradı.

Kadınlardan biri ağlayarak güvenlik güçlerinin "kadınlardan birinin göğsüne ayağını koyduğunu, telefonunu zorla aldığını ve çantasını kopardığını" söyledi. Güvenlik güçlerinin kendilerine topluca saldırdığını söyleyen kadınlar, kadınların yerlerde sürüklediklerini de ifade ettiler.

Uluslararası Af Örgütü'nün İran araştırmacısı Mansoureh Mills, "Bir kez daha İranlı yetkiler kadınlara basit bir futbol sevgisi yüzünden zulmediyor" dedi.

Yalnızca geçen sene İran'da kadınların futbol izlemesinin yasak olması sebebiyle maçları izlemek isteyen çok sayıda kadın gözaltına alınmıştı. (DIŞ HABERLER)