Çocuğa cinsel istismar ile suçlanan kitaba soruşturma

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 'çocuğa cinsel istismar' içeren ifadelerin bulunduğu iddia edilen kitabın yazarı Abdullah Şevki hakkında soruşturma başlattı. Şevki, Ankara'da gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, "çocuğa cinsel istismar" içeren ifadelerin bulunduğu iddia edilen "Zümrüt Apartmanı" isimli kitabın yazarı Abdullah Şevki hakkında "müstehcenlik" suçundan soruşturma başlatıldı. Şevki'nin gözaltına alındığı öğrenildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Kültür ve Turizm Bakanlığının suç duyurusu üzerine kaleme aldığı kitapta yer alan bazı ibarelerle ilgili Abdullah Şevki hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 226'ncı maddesi uyarınca "müstehcenlik" suçlamasıyla soruşturma başlatıldığını açıkladı. Abdullah Şevki Ankara'da gözaltına alındığı öğrenildi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da yazar, basım ve dağıtımını yapan kişiler hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

YAYINEVİ KİTABI VE YAZARI SAVUNMUŞTU

Kurgu Kültür Merkezi Yayınları Müdürü Alaattin Topçu, "Kurgu Kültür Merkezi Yayınları" adlı Instagram hesabından, "çocuğa cinsel istismar içeren ifadeler" yer aldığı öne sürülen kitabı ve yazarı savundu. Alaattin Topçu, "Sizin o karga beyniniz Abdullah Şevki'yi Alaattin Topçu'yu ve kurguyu kaldıramaz. O nedenle sizin linç kültürünüz tarihin her döneminde yenilgiye ve zavallılığa mahkumdur" diyerek kitabı savunmuştu.

Kitap, sosyal medya kullanıcıları tarafından çocuğa yönelik cinsel istismarı övdüğü ve teşvik ettiği gerekçesiyle büyük tepki topladı. (ANKARA/AA)