Name Öztürk'e 10 yıl hapis cezası verildi

Eski kocanın sistematik şiddetine uğrayan Name Öztürk İstanbul Bölge Adliye Mahkemesinde bugün görülen duruşmada ağır tahrik indirimi verilerek 10 yıl ceza verildi. Avukatlar karara Yargıtay'a taşıyacaklarını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Defalarca karakola şikayette bulunduğu halde koruma kararı çıkarılmadığı için eşinden sistematik olarak şiddet gören Name Öztürk'ün karar duruşması Kartal'daki İstanbul Anadolu Adalet Sarayı'nda görüldü. İstinaf Mahkemesi, kendisini sistematik şiddete maruz bırakan ve öldürmeye çalışan Kazım Aydemir’i öldüren Name Öztürk’e “haksız tahrik” indirimi yaparak 10 yıl hapis cezası verdi.

Kazım Aydemir’i meşru savunma hakkını kullanarak öldüren Name Öztürk’ün tutuklu yargılandığı davanın karar duruşmasında 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Avukatların itirazı üzerine 15 Mayıs’ta yapılan duruşmada Name Öztürk, tahliye edilmişti.

Öztürk'ün avukatı Diren Cevahir Şen karara tepki göstererek, "Name Öztürk'a ceza alt sınırdan verildi. Ancak Name yaşamak için eşini öldürdü, nefsi müdafaadan beraat etmeliydi. Name hem polisin hem de devletin gözetiminde şiddete maruz kaldı. Eşinden hem fiziksel hem de cinsel şiddet gördü. Polisi iki defa çağırmasına rağmen karakolda 'kocandır, barışın' diyerek eve gönderildi. Tedavi gördüğü hastaneden zorla çıkarıldı. Ailesi tarafından boşanması çok kez engellendi" dedi.

Öztürk için İstanbul Sözleşmesi'nin de uygulanmadığını dile getiren Şen, "Name boşanmasının ardından da eşinin şiddetine maruz kaldı. Şiddet anından canını kurtarmak için öldürdü. Bu bir meşru meşru müdafaadır. 10 senin ağır tahrik indiriminden ceza verilmesini kabul etmiyoruz. Devlet kadınlara 'ya ölün yada biz sizi hapsedeceğiz' diyor. Biz bu kararı Nevin Yıldırım davasında da gördük" diyerek kararı Yargıtay'a taşıyacaklarını açıkladı. (HABER MERKEZİ)