Brezilya'da homofobik başkana Yüksek Mahkeme'den rest

Brezilya'da Yüksek Mahkeme homofobi suçlarını ülkedeki ırkçılık yasaları kapsamında değerlendirilerek cezalandırılmasına karar verdi. Karar, kendisini homofobik olarak tanımlayan Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'ya da bir karşı duruş olarak nitelendiriliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Brezilya Yüksek Mahkemesi homofobi ve transfobinin ülkede suç kapsamına alınması yönünde karar aldı. Mahkemenin 11 jüri üyesinin 6'sı gey ve translara yönelik ayrımcı uygulamaları ırkçılık kapsamında değerlendirilmesine yönünde oy verdi.

LGBT+ savunucular kararı, sürekli saldırıya uğrayan LGBT+ bireylere yönelik gerçek bir koruma anlamına geldiğini ifade ediyorlar.

BREZİLYA'DA BU SENE EN AZ 141 LGBT+ BİREY ÖLDÜRÜLDÜ

Grupo Gay da Bahia isimli LGBT+ hakları savunucularının verdiği bilgiye göre bu sene Brezilya'da en az 141 LGBT+ bireyi öldürüldü.

Ülkede Katolik Kilisesi ve Protestan ilkelerine aşırı bağlı olan hareketler eşcinsel haklarını sık sık eleştiriyordu. Muhafazakar seçmenlerin güçlü desteğiyle geçen sene seçilen aşırı sağcı Başkan Jair Bolsonaro, kendini homofobik olarak tanımlıyordu.

'HOMOFOBİ ŞİDDET SALGINI GİBİ'

Homofobik şiddetin salgın boyutunda olduğunu söyleyen Yüksek Mahkeme Başkan Yardımcısı Luiz Fux, "Homofobik suçlar fiziksel suçlar kadar endişe verici" açıklamasını yaptı.

20 yıla aşkın bir süredir Brezilya'da homofobinin suç kapsamına alınması için mücadele ediliyor. Ancak konuyla ilgili yasal düzenleme taleplerine, Kongre'deki muhafazakarlar ve dini gruplar tarafından karşı çıkılıyordu.

Yüksek Mahkeme'nin kararı, Kongre LGBT+ bireylerini koruyan özel yasal düzenlemeler yapana kadar, homofobik suçlar ülkenin ırkçılık yasasına göre cezalandırılacak. (DIŞ HABERLER)