Şiddet uygulayan babasını öldüren genç kadın serbest

İtalya'da genç bir kadın kendisine şiddet uygulayan babasını öldürdü. Görülen davada genç kadının kendini savunma amaçlı hareket ettiğine hükmedilerek daha önceki duruşmada verilen ev hapsi cezasının düşmesine karar verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- İtalya'da 19 yaşındaki Deborah Sciacquatori'nin, kendisine şiddet uygulayan babasını öldürme suçuyla aldığı ev hapsi kararı kaldırıldı. Yerel savcı, Deborah Sciacquatori'nin Kuzey Roma'daki evlerinde meydana gelen olayda kendini korumaya çalıştığına hükmetti.

İlk olarak kazara adam öldürmek suçlamasıyla açılan davada daha sonra suçun kendini savunma nedeniyle işlendiğine karar verildi. Savcı, Deborah Sciacquatori'nin babasına uyguladığı şiddeti durdurması için yalvardığını söyleyerek davanın düşebileceğini de açıkladı.

EV İÇİ ŞİDDETE KARŞI KENDİNİ SAVUNMANIN MEŞRULUĞU

Tivoli Savcısı Francesco Menditto, Deborah Sciacquatori'nin kendini savunma güdüsüyle hareket ettiğinin netleştiğini söylerken davanın kapanabileceğini söyledi. Dava İtalya'da ev içi şiddete karşı kendini savunmanın meşru olarak kabul edilmesi gerektiğini tartışmaya açtı.

Ailesi genç kadını ailesini koruduğu söyleyerek destekliyor.

BABA NASIL ÖLDÜ

41 yaşındaki eski boksör Lorenzo Sciacquatori'nin, şiddete meyilli olduğu biliniyordu. Lorenzo'nun polis memuruna saldırıdan 2016 yılında kaydı bulunurken, eşinin annesi ve babası 20 yıldır kızına şiddet uyguladığını doğruladı. Ayrıca Deborah Sciacquatori'nin yıllarca cinsel istismara uğradığı da iddia edildi.

Yerel haberlere göre, Sciacquatori pazar günü erken saatlerde eve sarhoş döndü, eşine ve kızına saatlerce bağırdı. Deborah Sciacquatori bir saldırıyı önlemek için büyükannesiyle kendini odaya kilitledi. Babası kendilerine yaklaştığında Deborah "daha fazla yapma" diyerek babasını uyardı.

Daha sonrasında babasıyla kavga eden Deborah, babasının başına vurdu. Deborah spor konusunda tutkuluydu ve boksu babasından öğrenmişti. Annesi ve büyükannesiyle evi terk etmeye çalışırken babası onları tehdit etti. Yaşanan arbede de Deborah ona vurdu ve mutfaktan aldığı bıçakla babasının boynunu keserek, ölümcül yaralamaya neden oldu.

Deborah babasının yarasını sarmaya çalışsa da babası kan kaybından hayatını kaybetti. Savcılar bu sırada tanıkların genç kadının babasına "Beni bırakma, seni seviyorum" dediğini söylediler. Davanın süreci ileriki günlerde netleşecek. (DIŞ HABERLER)