ABD'de kürtaj yasağına karşı protesto

ABD'de bir dizi muhafazakâr eyalette kürtajın yasaklanması ülke çapında protesto edildi. En büyük eylem, kürtaj kısıtlamaları hakkında son sözü söyleyecek olan Yüksek Mahkeme'nin önünde, Washington'da düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de bir dizi muhafazakâr eyalette kürtaj hakkının kısıtlanmasına karşı düzenlenen protestolar büyüyor. Kürtaj hakkının savunulması için 50'yi aşkın eyalette dün eylemler düzenledi.

Başkent Washington'da, kürtaj karşıtı eyalet yasalarına karşı son sözü söyleyecek olan Yüksek Mahkeme önünde yüzlerce kişi toplandı. Demokrat Parti'nin bazı başkan adayları da bu eylemde konuşmalar yaptı.

ABD'de Cumhuriyetçi üyelerin meclis çoğunluğunu oluşturduğu Alabama, Kentucky, Ohio, Georgia ve Missisipi gibi eyaletlerde muhafazakâr eyaletlerde kürtajı hamileliğin altıncı haftası gibi kısa bir süre sonrasında kısıtlayan yasalar çıkarılması ülke çapında tepki çekmiş durumda. Özellikle Alabama'da ensest ilişki ve cinsel saldırı gibi durumlarda bile kürtajın yasaklanması tartışmaları alevlendirdi.

Bu yasaların birçoğu kürtaj hakkını savunanlarca yargıya taşınmışken, Yüksek Mahkeme’nin son sözü söylemesi bekleniyor. (Dış Haberler)