Kadın sporculara vibratör hediyesi tepki çekti

İspanya'da bir squash turnuvasını kazanan kadın oyunculara vibratör, ağda ve ayak bakım kiti 'hediye edildi'. Cinsiyetçiliğe tepki gösteren kadın sporcular 'hediye'leri federasyona gönderip şikâyette bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İspanya'da bir squash turnuvasında dereceye giren kadın sporculara vibratör, ağda ve ayak bakım kiti verilmesi tepki çekti. Kadın sporcular 'ödül'leri geri gönderirken, etkinliğin organizatörleri istifa etti.

Tepki çeken olay, İspanya'nın kuzeyinde düzenlenen Asturias squash turnuvasında yaşandı.  Turnuvayı kazanan Elisabet Sadó'ya, birincilik ödülü olarak vibratör verildi. İkinci, üçüncü ve dördüncü olan kadın oyunculara ise elektronik ayak törpüleri veya ağda 'layık görüldü'.

GERİ GÖNDERDİLER: CİNSİYETÇİLİK SON BULMALI

Kadın sporcular cinsiyetçilik nedeniyle bu duruma tepki gösterdi. Sporcuları, ödülleri yerel squash federasyonuna gönderip bir mektupla şikâyette bulundu.

Asturias squash federasyonunun bir üyesi ve turnuvayı kazanan Elisabet Sadó.

Birinciliği kazanan Sadó ise BBC'ye açıklamasında, "Çok şaşırdık, şoke olduk. Bunun çok cinsiyetçi olduğunu düşünüyoruz. Spor alanında kadınlara karşı çok fazla ayrımcılık yapıldığını düşünüyoruz ve işler değişmeli" tepkisini gösterdi. Sadó, yaşadıkları bu olayın sonrasında İspanya'nın spor alanındaki cinsiyetçiliği konuşmaya başlamasından memnun olduğunu da ekledi.

Olayın ardından, turnuvayı düzenleyen Squash Oviedo'don istifa edenler oldu. (Dış Haberler)