Dokuz aylık hamile kadını öldürüp bebeğini aldılar

ABD'de iki kadın, Facebook üzerinden tanıştıkları dokuz aylık hamile bir kadını bedava bebek kıyafetleri vereceklerini söyleyerek evlerine çağırdı. Hamile burada öldürüldü, karnındaki bebek ise alındı. Polisin cinayeti iki hafta sonrası çözmesi sonrasında hastanede kritik durumda olan bebek gerçek babası ile buluştu...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD, 19 yaşındaki dokuz aylık hamile bir kadının boğularak öldürülmesi sonrası bebeğinin karnından alınmasını konuşuyor. Polis, 23 Nisan günü kaybolan ve haftalardır haber alınamayan Marlen Ochoa-Lopez'in cansız bedeninin bulunduğunu açıkladı. Ochoa-Lopez'in rahminden alınan bebeğin ise bir hastanede bulunduğu ve durumunun ağır olduğu belirtildi.

Polis açıklamasına göre cinayet şöyle gerçekleşti: Ochoa-Lopez, 23 Nisan günü hamile kadınlar için kurulan bir Facebook yardımlaşma grubu üzerinden bir eve davet edildi. Burada ikinci el bebek giysileri ile bir bebek arabasını ücretsiz olarak alacağını sanıyordu. Ancak kendisini karşılayan 46 yaşındaki Clarisa Figueroa ile 24 yaşındaki kızı Desiree Figueroa, hamile kadını bir kablo ile boğarak öldürdü. Ardından da bedenini keserek bebeği aldılar, Ochoa-Lopez'i ise bir çöp bidonuna attılar.

911'İ ARADILAR

İki kadının bebeği kendilerininmiş gibi yetiştirmeyi planladığı ancak bebek nefes almadığı için 911'i aramak zorunda kaldıkları belirtildi. Doktorlar ise eve geldiklerinde, nefes almakta zorlanan, durumu kritik haldeki yeni doğmuş bir bebekle karşılaştı. Dahası, kadınlardan biri, bebeğin annesi olduğunu iddia ederek ambulansla hastaneye de gitti. Yetkililer, bu sırada cinayetten şüphelenmedi.

Polisin iki olay arasında bağ kurması ise 7 Mayıs'ı buldu. Bir arkadaşının verdiği ifadede Ochoa-Lopez'in bir Facebook grubuna üye olduğunu anlatması sonrasında, soruşturma Figueroalara uzandı. DNA testleri ile bebeğin bu aileye ait olmadığının anlaşılmasıyla da, iki kadının evinde kan örnekler, yakılmış giysiler ve ceset kalıntıları edildi. Son olarak, 24 yaşındaki kızı Desiree Figueroa suçu itiraf etti. Anne kız birinci derecede cinayetten yargılanacak. Desiree Figueroa'nun erkek arkadaşı da, onlara cinayeti kapatmalarında yardımcı oldukları suçlamasıyla gözaltında.

BEBEĞİN BABASI: TANRIYA DUA EDİYORUZ

Ochoa-Lopez evli ve üç yaşındaki bir çocuk annesiydi. Eşi Yiovanni Lopez'in, hastanedeki çocuğunu ziyaret etmeye başladığı da açıklandı. Lopez, oğlunun komada olduğunu söyleyerek, "Tanrı'ya çocuğumuzu bize bağışlaması için yalvarıyoruz çünkü o, eşimin bize bıraktığı bir nimet" dedi. (Dış Haberler)