'Ayşe Düzkan serbest bırakılsın' çağrısı

Hapisteki feminist gazeteci ve yazar Ayşe Düzkan için kadınlar eylem çağrısı yaptı. PEN ise Düzkan'ın serbest bırakılmasını istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Özgür Gündem gazetesi ile dayanışma için bir günlük nöbetçi genel yayın yönetmenliği yapması nedeniyle hapishanede bulunan gazeteci ve yazar Ayşe Düzkan için arkadaşları kampanya düzenledi.

Feminist gazeteci ve yazar Düzkan için kadınlar 18 Mayıs günü saat 16:00'da, Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda buluşacaklar.  Kadınlar, yargılanan, tutuklanan, özgürlüklerinden mahrum bırakılan gazetecilerin hak mücadelelerine dikkat çekmek ve adalet peşinde oldukları için tutuklu olan diğer kadınları unutmadıklarını göstermek amacıyla bugün de sosyal medya eylemi yapacaklar. Saat 21.00’de başlayacak eylemde #0517denBugüneYolArkadaşımAyşe hashtag’ini kullanacaklar.

PEN'DEN DAYANIŞMA

Uluslararası PEN Yazarlar Birliği tutuklu gazeteci Ayşe Düzkan için acil eylem çağrısı yaptı. PEN’den yapılan açıklamada “Uluslararası PEN, Ayşe Düzkan’ın sadece ifade özgürlüğü kullandığı için tutuklandığına inanıyor ve onun derhal koşulsuz serbest bırakılması için çağrı yapıyor” ifadelerini kullandı.

Uluslararası topluma Düzkan’ın derhal serbest bırakılması için Türkiye hükümetine ve kendi hükümetlerine baskı yapmaları çağrısı yapan PEN, dayanışma için Düzkan’a mektup, kitap vb gönderilebileceğini belirtti.

İsveç PEN tarafındna yapılan açıklamada ise, "Sayın Bakan, Aşağıda imzasını gördüğünüz kuruluşlar olan İsveç Yazarlar Birliği, İsveç Yayıncılar Birliği ve İsveç PEN (Uluslar arası Yazarlar Birliği) olarak bizlerin, Ocak 2018’de 18 ay hapis cezasına çarptırılan ünlü yazar, gazeteci ve yayıncı Ayşe Düzkan’ın akıbeti konusunda ciddi endişelerimiz bulunmaktadır. Bizler, Ayşe Düzkan’ın düzmece suçlamalarla aldığı bu cezanın, kendisinin temel ifade özgürlüğü haklarını ağır şekilde ihlal ettiğine derinden inanmaktayız. Türkiye’de ifade özgürlüğünün gitgide kötüleye giden durumu hepimiz için son derece endişe vericidir. Hepimiz asılsız terörizm suçlamalarıyla çok sayıda yazar ve gazetecinin hapis cezasına çaptırıldığına ciddi endişelerle şahit olmaktayız." denildi ve Düzkan'ın serbest bırakılması çağrısı yapıldı. (HABER MERKEZİ)