KESK’li kadınlar taleplerini beyaz tişörtlerle sokağa taşıdı

İzmir'de eylem yapan KESK üyesi kadınlar, taleplerini giydikleri beyaz tişörtlere yazdı. SES İzmir Şube yöneticisi Semra Doğan “Yakıcılığını hâlâ koruyan ve bir türlü çözümü bulunamayan gerçek hikayeler anlatmak istiyoruz. Bu aynı zamanda sizin de hikayeniz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - KESK İzmir Kadın Meclisi, kadınların yaşadığı şiddeti, tacizi, krizi, KHK’lerle ihraçları protesto etti. "Güzel Günler Göreceğiz" pankartı taşıyan kadınlar sık sık "Korkmuyoruz, Susmuyoruz, İtaat Etmiyoruz", "Düşlerimizin Peşindeyiz" sloganları attı.

Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde bir araya gelen kadınlar, kadın cinayetleri, KHK’lerle ihraçlar, Barış Akademisyenleri'nin yargılanması, ölüm oruçları, ODTÜ Rektörlüğünce yasaklanan LGBTİ etkinlikleri konularında taleplerini, üzerlerine giydikleri beyaz tişörtlerle sokağa taşıdı.

'GERÇEK HİKAYELER ANLATMAK İSTİYORUZ'

Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) İzmir Şube yöneticisi Semra Doğan kadınların yaşadıkları sorunları anlatarak “Yakıcılığını hâlâ koruyan ve bir türlü çözümü bulunamayan gerçek hikayeler anlatmak istiyoruz. İçinde biz de varız sizler de varsınız. Bu aynı zamanda sizin de hikayeniz" dedi.

"Biz kim miyiz?" diyen Doğan, "Hastaneye gittiğinizde sizleri karşılayan doktor ve hemşireleriz. Belediyelerdeki memurlarız, adliyelerdeki büro emekçileriyiz, çocuklarınızı yarına hazırlayan öğretmenleriz ve daha sayamadığım kadınlarız" ifadelerini kullandı.

'CEZAEVLERİ ÖNÜNDEKİ BEYAZ TÜLBENTLİ ANNELERİMİZİ DE UNUTMADIK'

Hak, hukuk, adalet mücadelesi verdiklerini belirten Doğan, "KESK’li kadınlar olarak fail olmamak için buradayız” dedi. Geçtiğimiz hafta kutlanan Anneler Günü’nü hatırlatan Doğan, lösemi hastası olan ve ilik nakli bekleyen Öykü Arin Yazıcı'nın annesi Eylem Şen’in mesajını okudu: “Donör olun, umut olun ve asla vazgeçmeyin.”

Sağlık Bakanlığı’nın toplanan kanları tahlil etmekte gecikmekle eleştiren Semra Doğan, "Bakanlığın elinde 150 bin adet doku örneği var, bir an önce çalışın zamanımız kalmadı" diye konuştu.

Çocukları cezaevinde açlık grevi yapanların annelerin eylemine dikkat çeken Doğan, "Anneler Günü’nde cezaevleri önlerinde beyaz tülbentli annelerimizi de unutmadık. Beyaz evrensel bir renktir. Sadece bir anlamı vardır o da barıştır” dedi. (DUVAR)