Şule Çet yaşamını yitirdiği yerde anıldı

Ankara’da şüpheli şekilde yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Şule Çet yaşamını yitirdiği plazanın önünde anıldı. Anmaya katılanlar 15 Mayıs’taki ikinci duruşma için katılım çağrısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- Ankara’da bir plazanın 20’nci katından atılarak öldürüldüğü belirtilen üniversite öğrencisi Şule Çet yaşamını yitirdiği plazanın önünde anıldı.

Çet’in ölümüne ilişkin 15 Mayıs’ta görülecek ikinci duruşma öncesi plaza önünde “Şule Çet İçin Adalet Ekibi” tarafından yapılan açıklamada, “Başka Şuleler ölmesin diye çıktığımız bu yolda tüm derneklerden partilerden ve basın mensuplarından davanın takipçisi olmalarını istiyoruz” denildi.

‘HER GENÇ KADIN GİBİ ONUN DA HAYALLERİ VARDI’

Çet’in öldürüldüğü yere karanfiller bırakılmasının ardından okunan basın açıklamasında, “Her genç kadın gibi her insan gibi onun da hayalleri ve yaşama sebepleri vardı. Hepsi yarım kaldı. Ne yazık ki öldürüldü. Kesin ölüm sebebini belirleyecek olan adli tıp raporu tam 164 gün sonra yani 7 Kasım 2018 tarihinde hazırlanabildi. Ölüm normal bir ölüm değildi ve ne yazık ki kadın cinayetlerinin ne ilkiydi ne de sonuncusu oldu. Kamuoyunda Şule Çet'in öldürülmesinin değil de o saatte orada ne işi olduğunun sorgulanması ve alkol alıp almadığının tartışılması toplumun vicdanında derin ve kapanmaz bir yaranın açılmasına neden olmuştur. Bu tartışmalar aynı zamanda toplumda kutuplaşmanın ne kadar ileri boyutlara geldiğinin en önemli göstergesidir. Katilin ve tecavüzcünün korunduğu mağdura ise şüpheli gözüyle bakıldığı bugün ki adalet sistemi içerisinde bu davanın sonuçlanması ve katillerin gereken cezayı almalarını sağlamak en basından itibaren gece gündüz demeden canla başla çalışkan avukatlarımız Umur Yıldırım ve Ferhat Gebeş’e teşekkürlerimizi sunarız. Ayraca hazırladığı iddianame ile vicdanlarımızın sesi olan Savcı Aykut Hüseyin Koca ya bugün bugün buradan bir kez daha teşekkür ederiz” ifadelerine yer verildi.

.

İKİNCİ DURUŞMA 15 MAYIS’TA

Şule Çet’in ölümüne ilişkin davanın ikinci duruşması 15 Mayıs Çarşamba günü Ankara 31’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Çet’in ölümünün ardından ’intihar’ olarak başlatılan soruşturma, cinsel saldırı ve cinayet soruşturmasına dönüşmüş, ilk ifadelerinin ardından serbest bırakılan sanıklar Çağatay Aksu ve Berk Akand tutuklanmıştı. Hazırlanan iddianamede Aksu ve Akand’ın ‘kasten öldürme’ ’cinsel saldırı’ ve hürriyetten yoksun bırakma’ suçlarından ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet ve 39 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istenmişti. Aksu ve Akand’ın tutukluluk halleri devam ediyor.