Mardin'de kayyım dönemindeki taciz iddiası Meclis’e taşındı

Kayyım döneminde Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Kent A.Ş’ye müdür olarak atanan polis E. U'nun iş başvurusunda bulunan kadınları taciz ettiği yönündeki iddialar Meclis gündemine taşındı. HDP Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a taciz iddialarını sordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci Sedat Sur’un sosyal medya hesabından paylaştığı ses kayıtları Meclis gündemine taşındı. Sur, tarafından paylaşılan ses kayıtlarında bir erkek bir kadını taciz ediyor. Sur, söz konusu erkeğin, polis memuruyken kayyım döneminde Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin kurumu Kent A.Ş’ye yetkili olarak atanan E.U.'ye ait olduğunu iddia etmişti. Sosyal medyada tepkiyle karşılanan ses kayıtlarıyla ilgili yetkililerden henüz bir açıklama yapılmadı.

KURTALAN SORU ÖNERGESİ VERDİ

HDP Mersin Milletvekili ve Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan, Mardin Belediyesi'nin kayyım tarafından yönetildiği dönemde, belediyeye iş başvurusunda bulunan bir kadının, belediyeye bağlı şirketin müdürü olan polis memuru E.U. tarafından, işe alma karşılığında taciz edildiği ve fuhşa zorlandığı iddiasını TBMM gündemine taşıdı.  Kurtulan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın yanıtlaması istemiyle hazırladığı soru önergesinde, “Mardin Valisi ve kayyımı tarafından, kayyım döneminde belediyeye bağlı bir şirket olan Kent A.Ş'ye müdür olarak atanan ve polis olan E.U. isimli bir kişiye ait olduğu iddia edilen ses kaydı sosyal medyaya düşmüştür. Ses kaydında iddia edilen kişinin Mardin Belediyesi’ne iş başvurusunda bulunan bir kadını işe alma karşılığında taciz ettiği ve fuhşa zorladığı anlaşılmaktadır. Kent A.Ş.’nin adeta bu tür muamelelerin merkezine dönüştürüldüğü kent kamuoyu tarafından iddia edilmektedir” dedi.

'SORUŞTURMA VAR MI?'

Kurtalan’ın hazırladığı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlamasını istediği sorular şöyle:

1- Sosyal medyaya yansıyan ses kayıtları doğru mudur?

2- Kent A.Ş'ye müdür olarak atanan ve polis olan E.U. hakkında taciz ve fuhşa zorlama iddiasıyla başlatılmış soruşturma var mıdır?

3- Kent A.Ş'ye müdür olarak atanan ve polis olan E.U. hakkında başlatılmış herhangi bir soruşturma var mıdır?

4- E.U. halen göreve devam etmekte midir?

5- E.U. benzer muamelelerine maruz kalan başka kadın var mıdır, bu doğrultuda tarafınıza herhangi bir şikayet yansımış mıdır?

6- Polis olan E.U'nun Kent A.Ş.’ye müdür olarak atanmasının gerekçesi ve yasal dayanağı nedir?

7- Kent A.Ş.’de benzer olaylar meydana gelmiş midir? (HABER MERKEZİ)