Ailesinin alıkoyduğu Şule'yi jandarma kurtardı

Ailesinin zorla Sakarya'da alıkoyduğu belirtilen 20 yaşındaki Ankara Üniversitesi öğrencisi Şule Duman, 67 günün sonunda jandarma tarafından kurtarıldığı açıklandı. Duman için arkadaşları sosyal medyadan kampanya başlatmıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ailesi tarafından zorla alıkonulan Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi’nin Klasik Arkoloji Bölümü öğrencisi Şule Duman'ın kurtarıldığı duyuruldu.

20 yaşındaki Duman, 27 Şubat’ta ailesi tarafından zorla Sakarya’nın Kaynarca ilçesindeki evine götürülmüştü. Eğitim hayatından mahrum bırakılan genç kızın sesini ev arkadaşı sosyal medyadan duyurmuştu. Şule’nin zora alıkonulmasına son verebilmek için bir sosyal medya kampanyası başlatılmıştı. Olayın ardından 67 gün geçtikten sonra bugün Jandarma, genç kızı ailesinin elinden kurtardı.

TAKİPSİZLİK KARARI TEPKİ ÇEKMİŞTİ

En son olarak babası tarafından rızası dışında alıkonularak Sakarya’ya götürüldüğü sırada mesajla bilgi verdiği öğrenilen Şule Duman, polisi de arayıp şikayetçi olmuş ancak sonradan alınan ifadesinde “şikayetçi olmadığı” belirtilmişti.

İki kere şikayetçi olunmasına rağmen savcının takipsizlik kararı vermesiyle ilgili, zorla tutulduğu yerde baskı altında ifade verdirilmiş olduğu yönünde tepki gösterilmişti. (HABER MERKEZİ)

Ailesi tarafından alıkonulan Şule Duman'dan haber alınamıyorAilesi tarafından alıkonulan Şule Duman'dan haber alınamıyor