Suudi Arabistan'da insan hakları savunucu 4 kadın serbest bırakıldı

Suudi Arabistan'da tutuklanan insan hakları savunucusu dört kadın geçici olarak serbest bırakıldı. Kadınların serbest bırakılması için yapılan uluslararası baskıların etkili olduğu söyleniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Suudi Arabistan'da insan hakları savunucusu dört kadın geçici olarak serbest bırakıldı. Serbest bırakılan kadınlarla beraber Suudi Arabistan, son iki ay içinde insan hakları savunucu toplam 7 kadını serbest bırakmış oldu.

Londra merkezli Suudi insan hakları grubu ALQST, Twitter hesabından Hatoon al-Fassi, Amal al-Harbi, Maysaa al-Manea ve Abeer Namankani'nin serbest bırakıldığını duyurdu.

Yaklaşık bir yıldır tutuklu bulunan 11 kadın arasında bulunun dört kadın ülkede siber suçlar kapsamında yargılanıyordu. Suudi yetkililer henüz yorumda bulunmazken, kadınların yeniden cezaevine dönmeleri konusu belirsizliğini koruyor.

Riyad hükümeti geçen mayıs ayında tutuklanan kadınların serbest bırakılması için uluslararası baskılara maruz kalmıştı. Kadınlar ülkede kadınların araba kullanma yasağının kaldırılmasından çok kısa bir süre önce bu yasağı ihlal ettikleri gerekçesiyle tutuklanmıştı. (DIŞ HABERLER)

Suudi Arabistan insan hakları savunucusu kadınları serbest bırakıyorSuudi Arabistan insan hakları savunucusu kadınları serbest bırakıyor