Küçükçekmece'deki istismara gizlilik kararı getirildi

İstanbul Küçükçekmece’de 5 yaşındaki bir çocuk istismara maruz bırakıldı. Halk istismara isyan ederken savcılık soruşturmaya gizlilik getirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Küçükçekmece'de 5 yaşındaki çocuğun cinsel istismara uğrayıp, hastaneye kaldırılmasının ardından tepkiler dinmiyor. Çocuğun tedavisi Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi'nde devam ediyor. İstismara tepkiler HDP Kadın Meclisi'nin çağrısıyla devam ediyor. Tepkiler sürerken, savcılık soruşturma hakkında gizlilik kararı verdi.

İstismar, Küçükçekmece Kanarya Mahallesi'nde dün öğlen sıralarında meydana geldi. İddiaya göre; henüz kimliği belirlenemeyen bir kişi, evinin önünde oyun oynayan 5 yaşındaki bir kız çocuğunu apartman boşluğuna götürerek cinsel istismarda bulundu. Ailesi, çocuğu hastaneye götürdü. Ameliyata alınan ve ardından tedavisine yoğun bakımda devam edilen çocuğun hayati tehlikesi bulunduğu belirtilmişti.

Evrensel'de yer alan habere göre, istismara ilişkin İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi (ÇHM) de Baro Başkan Yardımcısı Av.Nazan Moroğlu eşliğinde hastaneye giderek olaya ilişkin bilgi aldı. Heyet aynı zamanda soruşturmaya ilişkin de savcılık ile görüştü. İstanbul Barosu ÇHM Genel Sekreteri Av. Fırat Çiçek, savcılığın soruşturmaya ilişkin tam kapsamlı gizlilik kararı verdiğini belirtti. Soruşturmanın İstanbul Başsavcılığıyla yürütüleceğini söyleyen Çiçek, failin henüz yakalanamadığını, bu konuda çalışmaların sürdüğünü söyledi. İstismara maruz kalan çocuğun durumuna ilişkin de bilgi veren Çiçek, çocuğun yoğun bakımdan çıkarıldığını ancak tedavisinin sürdüğünü belirtti. Tedavinin sürdüğü serviste ise yoğun güvenlik önlemleri alındığı belirtiliyor.

Dün gece boyunca devam eden tepkiler bugün de sürdü. HDP Kadın Meclisi'nin çağrısıyla karakol önünde bir araya gelen kadınlar, devam eden sürece ilişkin bilgi almak istedi. Eylemde “Susma haykır istismara hayır”, “Susma sustukça sıra sana gelecek”, “Devlet istismarı koruma önle” sloganları atıldı. HDP Milletvekili Filizkerestecioğlu'nun da aralarında bulunduğu grup karakolda polislerle görüştü.

'TABURCU EDİLMESİ BEKLENİYOR'

Görüşme sonrası karakol önündeki kadınlara açıklama yapan Kerestecioğlu, "Henüz yakalanan fail ya da failler olmadığını ancak çalışmaların sürdüğü bilgisini aldıkları" söyledi. İstismara uğrayan çocuğun ve ailesinin sağlık durumuna ilişkin yapılan haberlerin doğru olmadığını da söyleyen Kerestecioğlu, “Çocuğun durumu iyi. Babasının felç olduğu yönündeki haberler doğru değil. Çocuğun bugün taburcu edilmesi bekleniyor” dedi. Kerestecioğlu "mahallede bulunan ve sokağı gören kamera kayıtlarının incelenmesine devam edildiğini" söyledi.

SOSYAL MEDYADAKİ ‘FAİL SURİYELİ’ SÖZLERİ DOĞRU DEĞİL

Mahallede ve sosyal medyada yayılan failin Suriyeli olduğu yönündeki söylentileri de yalanlayan Kerestrcioğlu, “Bu olay toplumda zaten körüklenen ayrımın bir parçası haline getirilmek isteniyor ama bu doğru değil, failin kim olduğu belli değil” dedi. Meclis'te daha önce de defalarca kez verdikleri “Çocuk Bakanlığı kurulsun, Çocuk Hakları Komisyonu aktif hale gelsin” önerilerinin reddedildiğini ve görmezden gelindiğini" vurgulayan Kerestecioğlu, "Çocuk istismarının ancak kadınların güçlü mücadelesi ile son bulabileceğini kadınların ve mahalle halkının bu olayı da takip edeceğini" söyledi.