Kıbrıs'ta Ulusal Muhafız subayı iki kadını ve bir çocuğu öldürdü

Kıbrıs'ta Ulusal Muhafız Ordusu subayı Nikos Metaksas, Filipinli iki kadını ve bir çocuğu öldürdüğünü itiraf etti. Polis kadınların cesetlerine ulaşırken kayıp çocuk için aramalara devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol

LEFKOŞA- Kıbrıs son günlerde Kıbrıs Ulusal Muhafız Ordusu subayı 35 yaşındaki Nikos Metaksas'ın Filipinli iki kadını ve bir çocuğu öldürmesini konuşuyor. Kıbrıs polisi soruşturma kapsamında, kadınların cesetlerine ulaşırken 6 yaşındaki küçük kız için arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor. Polis olayın aydınlatılması için INTERPOL’den de yardım istedi.

Polisin ve ilgili birimlerin yetersiz kalması neticesinde aylarca kendilerinden haber alınmayan kadınların arama çalışmaları son günlerde yoğunlaştırırken, olayda ihmali bulunan hükümet yetkilileri ve polis teşkilatı yoğun eleştirilerin muhatabı oluyor.

ŞÜPHELİ SUBAY, EN AZ İKİ CİNAYET

Geçtiğimiz saatlerde Kıbrıs'ta polis müfettişleri ve arama kurtarma ekipleri, iki kayıp kadının cinayetlerinin araştırılması ve kurbanlardan birinin 6 yaşındaki kızının izinin bulunması için sular altında kalan bir madende ve bir gölde yoğun arama çalışmaları başlattı.

İki kadının cesetleri terk edilmiş madende altı gün arayla bulundu. İlk cesede 14 Nisan tarihinde ulaşılırken, resmi makamlara göre ceset kayıp çocuğun annesi, 38 yaşındaki Filipinli bir kadına ait.

İkinci ceset 20 Nisan'da bulundu. Yetkililer, kurbanın kimliğinin henüz tespit edilemediğini belirtiyor.

ŞÜPHELİNİN İLK İFADESİ

35 yaşındaki Kıbrıslı subay gelişmeler ve bulgular ışığında gözaltına alındı. Subay önceden planlanmış cinayet ve kaçırma iddialarıyla suçlanıyor. Bir yetkili polis sorgusu esnasında subayın kadınları öldürdüğünü kabul ettiğini açıkladı.

Madende ve gölde aramalar an itibariyle kayıp kızın izlerine yoğunlaşıyor. Ancak dedektifler olay mahallinde daha fazla kurbanın bulunma ihtimalini göz ardı etmiyor.

Kıbrıs Haber Ajansı müfettişlerin gözaltında olan şüphelinin ikinci kurban ile internet ortamında tanıştığını ve cinsel ilişki sonrasında kadını boğduğunu kabul ettiği bilgisini geçiyor.

İHMALLER ZİNCİRİ

Birçok muhalefet partisi ve sivil toplum kuruluşu kadınların uzun zamandan beri kayıp olmasına rağmen yetkili mercilerin harekete geçmediğini vurguluyor. Bazı çevrelere göre kayıpların kadın ve yabancı uyruklu olması polisin vurdumduymazlığı ile birebir ilişkili olduğu belirtiliyor.

Bir göçmen destek merkezi işleten ve ırkçılık karşıtı aktivizmi ile tanınan KİSA Kıbrıs Polisinin bir yıldan beri kadınların kaybolduğu bilgisine sahip olduğunu vurguluyor.

Kıbrıs Polisi ise olay ilgili olarak geniş çaplı araştırma başlattı.

Kayıp kadınlardan bir tanesinin üst düzey bir polis yetkilisi ile olan yakın ilişkileri ve bu ilişkilere rağmen olayın aydınlığa kavuşturulması noktasında yaşanan aksaklıklar nedeniyle geniş toplum çevreleri Kıbrıs Polisinin yanı sıra Nikos Anastasiadis Hükümeti’ni de topa tutuyor. Muhalefet partileri İçişleri Bakanı’nın istifasını talep ediyor.