A.Ü.’deki cinsel saldırı iddiası: Öğrenciler başıma iş gelir diye korkuyor

Ankara Üniversitesi’ndeki cinsel saldırı iddiasını değerlendiren üniversitenin Cinsel Tacize ve Şiddete Karşı Destek Birimi Koordinatörü Prof. Dr. Gülriz Uygur, “Olay akademisyenden öğrencisine cinsel saldırı gelmesinin en bariz örneği. Öğrenciler sınıfta kalırım, bana takar, başıma iş gelir diye korkuyor, şikayet edemiyor” dedi

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankara Üniversitesi (A.Ü.) Veteriner Fakültesi öğretim üyesi H.B.’nin öğrencisine cinsel şiddete bulunduğu iddiasını değerlendiren A.Ü. Cinsel Tacize ve Şiddete Karşı Destek Birimi Koordinatörü Prof. Dr. Gülriz Uygur, “Olay akademisyenden öğrencisine cinsel saldırı gelmesinin en bariz örneği. Öğrenciler bu tür olaylar yaşadıklarında ‘sınıfta kalırım, bana takar, başıma iş gelir’ diye korkuyor ve şikayet edemiyor. Bu adamın muhtemelen bir geçmişi vardır ve öğrenciler bize şikayet edememiştir” dedi.

‘ÖĞRENCİLERİ CESARETLENDİRMEYE ÇALIŞIYORUZ’

Birimleri kurulduktan sonra birçok cinsel taciz ve şiddeti önlediklerini söyleyen Uygur, “Cinsel taciz ve saldırıya karşı akademik kültürü değiştirmeye ve öğrenciyi cesaretlendirmeye çalışıyoruz. Bu tür olaylara karşı öğrenciler kendilerini yalnız hissetmesinler, üniversitemiz ve başka üniversite öğrencilerinin yanındayız. Bu olayda da şiddete uğrayan öğrencimizin yanında olacağız. Hem adli hem de idari soruşturmayı takip edeceğiz” diye konuştu.

DAHA ÖNCEKİ İDDİALARI REKTÖRLÜĞE SORDULAR

2011 yılında birimlerinin kurulduğunu hatırlatan Uygur, H.B.’nin daha önce de başka öğrencilere cinsel saldırıda bulunduğuna ilişkin iddiaları “Bize şikayette gelmedi ancak daha önce yaşanmış olay var mı diye rektörlüğe yazı yazdık. Öncesinden açılmış soruşturma var mı diye öğrenmeye çalışıyoruz” diye değerlendirdi. (HABER MERKEZİ)

Cinsel saldırı zanlısı profesör tutuklandıCinsel saldırı zanlısı profesör tutuklandı