Mobbing nedeniyle ayrıldığı belediyeye başkan olan Tekin: Dik durarak kadınlara örnek oldum

Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde, belediyede özel kalem müdürüyken mobbingle yeri değiştirilen Zekiye Tekin, bu duruma tepki gösterip, bağımsız olarak katıldığı seçimlerde belediye başkanı seçildi. Tekin, "Bütün kadınlarımıza bir kadının dik durup neleri başarabileceğini en güzel şekilde göstermek adına, örnek olmak adına böyle bir yola çıktım" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bilecik'in 11 bin nüfuslu Pazaryeri ilçesinde oturan Zekiye Tekin, 2004 yılında sekreter olarak girdiği belediyede Özel Kalem Müdürlüğü görevine kadar yükseldi. Geçen yaz bu görevinden alınan Tekin, şikayetlerin dinlendiği masada çalıştırılmaya başlandı. Mobbing nedeniyle işinden ayrılan Tekin, belediyeye başkan olmak istedi.

31 Mart seçimlerine bağımsız aday olarak katıldı ve 600 oy farkla belediye başkanlığını kazandı. T24'ten Canan Yıldız'a konuşan Zekiye Tekin "kadınların çok şey yapabileceğini göstermek istedim" diyor. Zekiye Tekin en fazla kadınlardan ve yaşlı erkeklerden destek aldığını söylüyor.

"Kenara atılmıştım, bir kadın olarak dik durabilirim, bir kadın olarak neler yapabileceğimi gösterebilirim" sözleriyle anlatıyor adaylık kararını. İlk önce AK Parti'den aday adayı oluyor. Ancak "Bir kadın olarak sesimi duyuramayınca" bağımsız aday olmaya karar veriyor. Tekin o günleri şöyle anlatıyor; "Oysa temayül yoklamalarında ben çıkıyordum. Bunun üzerine bağımsız aday olmaya karar verdim. İyi ki bağımsız olmuşum. Siyaset üstü bir pozisyonda olmak, bütün siyasi görüşlerin belediye başkanı olmak önemli."

Muhafazakâr bir ilçe olmasına rağmen kahvehaneleri gezmiş, 15 yıllık belediyecilik deneyimiyle her kesimden insanla ilişki kurmuş kampanya boyunca.  "Erkeklerden de çok destek aldım" diyen Zekiye Tekin, Kadınlardan, 'kadının fendi erkeği yendi' cümlesi duyduğunu da ekliyor.  Mobbing nedeniyle işinden ayrılmasına neden olan eski belediye başkanı Muzaffer Yalçın'ın kendisini aramadığını söyleyen Tekin, "AK Parti teşkilatından geldiler, tebriklerini sundular" diyor.

Zekiye Tekin görevine başladı. Mazbatasını almayı bekliyor. "Kadın dayanışma merkezleri kurmak, kadınlarla üretim kooperatifleri oluşturmak, genç nüfusun göçünü önlemek için 'bacasız fabrika' projelerini hayata geçirmek, gençlik çalıştayları düzenlemek " önüne koyduğu hedefler.

Etiketler kadın örnek