Koruma talebi reddedilen kadının çocuğu bıçaklandı

Manisa’da tacize maruz kalan kadının koruma talebi reddedildi. Kadının kızı, uzaklaştırma kararı bulunan tacizcinin bıçaklı saldırısına maruz kaldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Manisa’da 14 yaşındaki çocuk ve arkadaşı, annesinin eski nişanlısı tarafından bıçaklandı. Annenin daha önce de sık sık eski nişanlısı tarafından tehdit edildiği öğrenildi. Kadının tacizler nedeniyle bir çok kez polise başvurdu ancak bu talebin reddedildiği belirtildi.

Evrensel'de yer alan habere göre, hakkında çıkarılan uzaklaştırma kararını da tanımayan M.A.'yı, polislerin “Çok şeker bir adam bundan neden ayrılmak istiyorsun?” diyerek uzlaştırmaya çalıştığı iddia edilmişti.

Konuya ilişkin basın açıklaması yapan Manisa Kadın Platformu davanın takipçisi olacaklarını ifade etti. Basın açıklamasında konuşan Ayşe Bayraktar, “Kanunda yeri olduğu halde M'ye neden gerekli korunma tedbirleri uygulanmamıştır? Koruma öldükten sonra mı uygulanacak? M'nin ısrarlı korunma talebine karakoldan verilen cevap ‘Söylediklerini yapmadan biz de bir şey yapamayız’ olmuştur. Ceza verilmede gecikilen saldırganların bir sonraki adımları cinayet teşebbüsüdür. Saldırganların cezasız bırakılarak cesaretlendirilmesini değil, mağdurların toplumdan uzaklaştırılmasını değil, kadınların özgürlüklerini kısıtlayan saldırganların toplumdan temizlenmesi istiyoruz” dedi.