Nermin Mollaoğlu'nun cinsiyetçi 'Ece Temelkuran' paylaşımına tepki

Nermin Mollaoğlu'nun yazar Ece Temelkuran'a ilişkin yaptığı cinsiyetçi paylaşım tepki çekti. Tepki gösteren isimlerde yazar-şair Sinem Sal, "Silahlarımızı çekip değil; eteklerimizi, çoraplarımızı, topuklu ayakkabılarımızı çekip karşısına çıkıyoruz insanların. İyi de yapıyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  2005 yılında faaliyete geçen Kalem Ajans’ın kurucularından Nermin Mollaoğlu'nun gazeteci yazar Ece Temelkuran'a ilişkin yaptığı cinsiyetçi paylaşım tepki topluyor. Instagram, hesabından Temelkuran'la yapılan bir söyleşiyi paylaşan Mollaoğlu, 'güzel bacak olmadan olmaz yahu, ver bacağı gelsin satışlar anam babam' ifadelerini kullandı. Tepkilerin büyümesi üzerine ise Mollaoğlu paylaşımını sildi. 

Kalem Ajans yazarlarından şair Sinem Sal, "Başörtüme de şortuma da karışma dediğimiz insanlar sadece devlet insanları değil demek ki" sözleriyle tepki gösterdi. 'Kadın bedeninin bir seçenek olarak sunulmasının faşizmden farklı olmadığını' belirten Sal, Instagram hesabından yaptığı açıklamda, "Instagram üstünden bu bildirimi gördüğüm için yine aynı mecrada görüşümü bildirmemin uygun olacağını düşündüm. Çünkü sabahtan beri içimde taşıdığım öfkeyi ve şaşkınlığı anlatmam gerekiyor. Çok satan yazarlara yazdıklarının ötesinde bir sebep aranması sanırım bu ülkeye özgü. Ama bu sebeplerden birinin bir kadının bedeni üzerinden seçenek olarak sunulmasının, hem de değerli işler yapan kendi ajansım tarafından yapılmasının, içinde yaşadığımız faşist düzenden bir farkı olduğunu düşünmüyorum. Başörtüme de şortuma da karışma dediğimiz insanlar sadece devlet insanları değil demek ki. Son derece seksist bulduğum bu yorumlar, başta bir kadın olarak, sonrasında bir yazar olarak son derece rahatsız etti beni. Bacaklarımız bizim, memelerimiz bizim, aklımız bizim, fikrimiz bizim, ürettiklerimiz bizim. Silahlarımızı çekip değil; eteklerimizi, çoraplarımızı, topuklu ayakkabılarımızı çekip karşısına çıkıyoruz insanların. İyi de yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Sal'ın açıklamalarına bir çok isimden de destek geldi. İşte onlardan bazıları:

Deniz Özturhan: Bacağıyla yazmış. Ben de öyle yapıyorum.

Rahşan Gülşan: Olacak şey değil, “mini eteğime dokunma, türbanıma dokunma” diyen kadınların bunu yapması. Bu gerçek bir ikiyüzlülük. Ve neresinden bakarsak bakalım ağır bir siber kabadayılık. Ece’nin istediği gibi giyinmeye ve fotoğraf çektirmeye neden hakkı yok ve neden kafanızdaki “şunu yapan böyle giyinir, bunu yapan böyle davranır” ataerkil etkilerinden kurtulamıyorsunuz? Teşekkürler Sinem. Güzel paylaşım!

Birgül Selvi: Tümüne katıldım Sinem üstüne ekleme yapmak isterim. Ünlü ve ünlü sevicilik dozu güce tapınmanın hat safhada olduğu böyle dönemlerde her kim ki fazla yüceltilir ağzından çıkanı duymaz olur demek ki ! Bedenlerimiz kimsenin tapulu malı değil arazi bizim istediğimizi istediğimiz şekli ile yaparız net! (HABER MERKEZİ)

Kalem Ajans kurucusu Nermin Mollaoğlu